28 квітня 2020 р. 12:54

Аудитори знайшли в інституті Філатова порушень більш ніж на три мільйони

Аудитори знайшли в інституті Філатова порушень більш ніж на три мільйони

Працівники Південного офісу Держаудитслужби провели ревізію державної установи «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова Національної академії медичних наук України» за період з 1 березня 2016 року по 31 грудня 2019 року. Під час перевірки були виявлені фінансові порушення на загальну суму 3,5 мільйони гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Південного офісу, зазначивши, що всі кошти відшкодовані бюджету під час ревізії у повному обсязі.

Зокрема, інститут протягом 2017–2019 років з коштів загального фонду оплачував витрати, пов'язані з організацією та наданням платних медичних послуг. Проте такі витрати мають здійснюватися коштом спеціального фонду, через що загальний фонд установи втратив 347 тис. грн.

Окрім того, окремим працівникам при обчисленні розміру заробітної плати для забезпечення її мінімального розміру не враховувалася премія за місяць, що призвело до зайвих витрат установи на загальну суму 196 тис. грн. Також інститут недоотримав 103 тис. грн через несвоєчасне внесення інтернами оплати.

Аудитори встановили й інші порушення, зокрема, нарахування та виплата не передбачених законодавством доплат працівникам інституту, зайве списання медикаментів, продуктів харчування та паливно-мастильних матеріалів, недоотримання орендної плати та плати за проживання у гуртожитку, завищення вартості виконаних ремонтних робіт тощо.

Під час ревізії завдяки вимогам аудиторів відшкодовано 755 тис. грн.

За допущені порушення фінансової дисципліни чотирьох бухгалтерів Інституту притягнуто до адміністративної відповідальності. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Нагадаємо, що одеські аудитори провели державний фінансовий аудит бюджету Таїровської селищної об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо також, що одеські аудитори під час ревізії Хлібодарського ВУЖКГ виявили порушень на суму майже 1,2 млн грн.

В березні голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций підписав розпорядження про проведення планової перевірки дотримання комунального підприємства «Житлово-комунального підприємства «Таїрове» вимог ліцензійних умов.

Між тим Центральна міська лікарня Ізмаїла готується купити нове медичне обладнання на кошти, які передала медустанові первинна організація профспілки працівників апарату Південного офісу Госаудітслужби України.

Поділитися