10 квітня 2020 р. 19:21

Аудитори знайшли у хлібодарських комунальників порушення на 20 мільйонів

Аудитори знайшли у хлібодарських комунальників порушення на 20 мільйонів

Працівники Південного офісу Держаудитслужби провели ревізію Хлібодарського виробничого управління житлово-комунального господарства за період з 1 січня 2016 року по 31 жовтня 2019 року та виявили фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму майже 1 мільйон 200 тисяч гривень та інших порушень фінансової дисципліни на суму 19,4 мільйонів гривень.

Практично всі порушення відбулись через брак постійного належного контролю за нарахуваннями ХВУЖКГ та сплатами населенням комунальних послуг. Так, підприємство оплатило постачальнику послуги з водопостачання та водовідведення, які спожили мешканці смт Хлібодарське. Проте ХВУЖКГ не проконтролювало, щоб населення відшкодувало йому ці витрати у повному обсязі. Через це підприємство недорахувалось 571 тис. грн.

Ще 106 тис. грн ХВУЖКГ не отримало від мешканців смт Хлібодарського та селища Радісне за вивезення сміття з тієї ж причині – відсутність контролю за повнотою надходження плати з надання послуг із вивезення твердих побутових відходів.

Не у повному обсязі жильці однієї з багатоповерхівок смт Хлібодарське (вул. Радісна, буд. 11) розрахувалися за спожиту електричну енергію, кошти за яку ХВУЖКГ перерахувало енергопостачальній компанії. Борг мешканців перед ХВУЖКГ – 346 тис. грн.

За результатами ревізії об’єкту контролю направлено вимоги щодо усунення порушень законодавства. За допущені порушення фінансової дисципліни складено три протоколи про адміністративне правопорушення. Інформацію направлено до Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Нагадаємо, працівники Південного офісу Держаудитслужби закінчили ревізію Управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації за період роботи з 1 серпня 2017 року по 31 грудня 2019 року. Під час перевірки аудитори встановили порушеня, що призвели до втрат фінансових ресурсів на загальну суму 4 мільйони 400 тисяч гривень.

Раніше аудитори провели позапланову ревізію ДП «Одеський морський торговельний порт» за минулий рік, та виявили у діяльності порта фінансові порушеня, що призвели до втрат на загальну суму 8 мільйонів 400 тисяч гривень. 

Поділитися