21 червня 2020 р. 15:05

Аудитори продовжують фіксувати порушення при проведенні більшості закупівель в Одеській області

Аудитори продовжують фіксувати порушення при проведенні більшості закупівель в Одеській області

Працівники Південного офісу Державної аудиторської служби провели моніторинг 232 процедур закупівель товарів, робіт та послуг загальною очікуваною вартістю 2,29 мільярди гривень.

Про це повідомили у пресслужбі офісу. 

За даними аудиторів, виявлено порушення законодавства у 97% випадків при проведенні замовниками процедур закупівель загальною вартістю 2,25 млрд грн.

Під час моніторингу аудитори попередили укладання договорів та здійснення витрат коштів за процедурами закупівель, проведених з порушенням законодавства, на понад 1,1 млрд грн. З них відмінено 56 закупівель загальною очікуваною вартістю 1,1 млрд грн, розірвано договорів за 14 процедурами закупівель на понад 21 млн грн.

За результатами проведених моніторингів закупівель складено 14 протоколів про адміністративне порушення за порушення законодавства про закупівлі, з яких до адміністративної відповідальності притягнуто шість осіб на загальну суму 30,6 тис. грн.

Нагадаємо, працівники Південного офісу Держаудитслужби впродовж чотирьох місяців 2020 року провели моніторинг 151 процедури закупівель загальним обсягом понад 1,84 млрд грн. Майже за всіма проведеними моніторингами (у 97 % випадків, 147 процедур закупівель) виявлено порушення законодавства на загальну суму 1,82 млрд грн.

Поділитися