31 грудня 2020 р. 11:20

АМКУ вимагає зробити безкоштовним під'їзд пасажирів до нового терміналу одеського аеропорту

АМКУ вимагає зробити безкоштовним під'їзд пасажирів до нового терміналу одеського аеропорту

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету рекомендував ТОВ "Сітіаеро Паркінг", яка надає послуги платного паркування перед аеропортом, припинити брати гроші за висадку і посадку пасажирів.

Про це йдеться у відповіді АМКУ, наданої ТОВ "Міжнародна юридична служба "Інтерлігал". 

Справа в тому, що ТОВ "Сітіаеро Паркінг" встановила вартість паркування на автостоянках біля нового терміналу аеропорта у розмірі 30 гривень за кожні 30 хвилин. 

Антимонопольники вирішили, що таким чином за відсутності можливості безкоштовно в'їжджати для посадки або висадки пасажирів без паркування, компанія порушує законодавство про економічну конкуренцію. Адже компанія не змогла б брати плату таким чином якби в неї були конкуренти.

Тож тепер компанія має перестати брати плату за в'їзд.   

 

ФОТО: блог про українську транспортну галузь Транс-формація.

Нагадаємо, Одеський аеропорт 29 липня 2019 року завершив переклад внутрішніх рейсів на виліт в будівлю нового терміналу. А з 18 липня того ж року новий термінал Одеського аеропорту почав працювати на виліт.

В червні 2016 детективи НАБУ почали розслідувати факт "незаконної приватизації Одеського аеропорту". Приватна компанія "Одеса аеропорт девелопмент" отримала 75% корпоративних прав на аеродром, в той час у міста залишилося лише 25%.

За інформацією журналістів, ця приватна фірма належить одеським бізнесменам Борису Кауфману і Олександру Грановського.

Тоді в НАБУ вважали, що посадовці одеської міської ради, змовившись з представниками "Одеса аеропорт девелопмент", створили ТОВ "Міжнародний аеропорт" Одеса ".

Перетворення аеропорту в комерційну фірму здійснювалося під виглядом нібито залучення коштів приватного інвестора в сумі 120 млн доларів США для реконструкції злітної смуги.

Зрештою "інвестиційні" кошти "валялися" в банківській заставі за кредитом фірми "Одеса аеропорт девелопмент". У той час зловмисники передали все комунальне майно аеропорту в приватні руки. Таким чином, шкода Одесі, на думку слідства, становила 118 млн грн.

Поділитися