11 серпня 2022 р. 20:27

В одному з районів Одещини впровадили карантин через західного кукурудзяного жука

Фото: Держпродспоживслужба.

(Фото: Держпродспоживслужба.)

Подільська района державна військова адміністрація впровадила карантин на території двох сіл - Гетманівка та Вільшанка Савранської селищної ради в Одеській області.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Карантин впроваджений на загальній площі 45 гектарів. 

Аналогічне розпорядження ухвалила Березівської районної військової адміністрації Одеської області на території Ширяївської селищної ради Березівського району на загальній площі 82 гектари. 

За результатами проведеного моніторингу території Савранської селищної ради Подільського району Одеської області та Ширяївської селищної ради Березівського району Одеської області за допомогою феромонних пасток виявлено регульований шкідливий організм - західний кукурудзяний жук (Diabrotica virgifera virgifera LeConte).

Раніше спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області під час моніторингу території регіону за допомогою феромонних пасток виявили регульований шкідливий організм – картопляну міль.

Між тим у березні Кабінет Міністрів скасував в Україні поділ на карантинні зони та норму про відсторонення від роботи працівників, що не зробили щеплення проти COVID-19. 

Минулого року виконуюча обов'язки голови Одеської районної адміністрації Євгенія Абрамова також підписувала розпорядження про впровадження карантинного режиму через велику кількість картопляної молі.

Поділитися