18 січня 2022 р. 14:29

Шторм знеструмив 17 населених пунктів на Одещині та повалив 19 дерев в Одесі

Шторм знеструмив 17 населених пунктів на Одещині та повалив 19 дерев в Одесі

Сильний шторм, який вирує Одеською областю 18 січня знеструмлено 17 населених пунктів, три з яких частково та звалив в Одесі вже 19 дерев.

Як повідомили у пресслужбі компанії ДТЕК Одеські електромережі, найбільше постраждав Одеський район де знеструмлені сім населених пунктів.

У ліквідації аварій залучено 42 бригади: 124 працівника та 45 одиниць техніки.

Між тим пресслужбі Одеської мерії повідомляє про те, що в місті впали 19 дерев та один світлофор. Також очевидці опублікували відео, на якому видно повалений паркан із газоблоку.

Дерева та гілки зокрема упали подекуди з обривом дротів:

  • вул. Радісна, 17 та 19, вул. Академічна, 3, Миколаївська дорога, 305 (2 дерева);
  • пр-т Небесної Сотні, 17 (гілка);
  • пр-т Небесної Сотні, 17, Лузанівка (2 дерева);
  • вул. Академіка Філатова, 30 В, пр-т Добровольського, 151/3 та 77А (обрив проводів);
  • вул. Одарія, 5, вул. Дача Ковалевського, 93, на перехресті вулиць Івана та Юрія Лип та Інглезі, вул. Насіння Палія, 88 та 108 (обрив проводів);
  • вул. Космонавтів, 22, вул. Генерала Бочарова, 15 та вул. Героїв оборони Одеси, 52 (обірвані дроти).

Також за даними Адміністрації морських портів України через сильний вітер у Білгород-Дністровському, Южнінському, Чорноморському та Одеському портах обмежено лоцманське проведення суден.

Інші порти Одеської області працюють у звичайному режимі.

Раніше Гідрометцентр Чорного та Азовського морів попереджає про небезпечні метеорологічні явища і II рівень (помаранчевий) небезпеки.

В Одесі спостерігається північно-західний вітер, 25-27 що за шкалою Бофорта відповідає "Сильному шторму". 

У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертнулася до одеситів та гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок дощу та сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів.

Нагадаємо, 28 грудня минулого року через обледеніння контактної мережі в Одесі стали трамваї. 

А у лютому того ж року негода, масштаби якої виявилися неочікуваними для одеського муніципалітету, вплинула на дорожнє покриття в місті та на пляжі. 

Поділитися