22 липня 2022 р. 14:44

На Одещині підприємству заборонили використовувати забруднююче повітря обладнання

ФОТО: Одеська обласна прокуратура

(ФОТО: Одеська обласна прокуратура)

Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов Суворовської окружної прокуратури в інтересах Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу та тимчасово заборонив експлуатацію обладнання для зберігання цементу, яке використовується товариством при здійсненні господарської діяльності.

Як повідомили в Одеській обласній прокуратурі, заборона діє до отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин, враховуючи додаткові джерела таких викидів.

Одне з потужних одеських підприємств з виробництва будівельних матеріалів, під час господарської діяльності, яка становить підвищену екологічну небезпеку, встановило невраховані дозволом джерела забруднюючих викидів, зокрема, 8 нових силосів для зберігання цементу, та використовувало їх.

Внаслідок такої протиправної діяльності товариства здійснювались несанкціоновані викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що могло призвести до загрози здоров`ю одеситів та гостей міста.

Раніше Господарський суд Одеської області задовольнив позов Доброславської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу та стягнув з судновласника майже 65 мільйонів гривень збитків, заподіяних внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища. 

У січні Державна інспекція з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) пред’явило претензію комунальному підприємству "Світло" для добровільної сплати збитків, заподіяних державі. 

Також у січні Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) направила претензію міському комунальному підприємству "Теплодарводоканал" про добровільне відшкодування збитків та притягнула до адміністративної відповідальності посадових осіб підприємства.

Поділитися