26 січня 2022 р. 16:59

Комунальне підприємство на Одещині завдало екології збитків на 204 тисячі

Комунальне підприємство на Одещині завдало екології збитків на 204 тисячі

Державна інспекція з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) пред’явило претензію комунальному підприємству "Світло" для добровільної сплати збитків, заподіяних державі.

Про це повідомили у пресслужбі інспекції.

Інспекція розраховала збитки на 204,2 тисячі гривень за нераціонально використовування комунальним підприємством водних ресурсів. Зокрема період з 10 по 23 листопада 2021 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) на підставі доручення прем’єр-міністра України було проведено позапланову перевірку Комунального підприємства "Світло" щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони і раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів. 

"Зафіксовано перевищення нормативу скиду забруднюючих речовин, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування КП «Світло», внаслідок чого протягом 2020-2021 років до річки Дунай скинуто зворотних (стічних) вод в об’ємі 242 тисячі 673 кубічних метрів", - йдеться в повідомленні.

Раніше Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) направила претензію міському комунальному підприємству "Теплодарводоканал" про добровільне відшкодування збитків та притягнула до адміністративної відповідальності посадових осіб підприємства.

У грудні минулого року Державна екологічна інспекція Південно – Західного округу (Миколаївська та Одеська області) надіслала претензію товариству з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство «Аріадна»" щодо відшкодування збитків екології.

Раніше інспекція притягнула до адміністративної відповідальності посадовців комунального підприємства "КП-Сервіс" Знам’янської сільської ради Іванівського району Одеської області.

А також оштрафувала посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю "Союз", а також вимагає в підприємства сплати 13,6 мільйонів гривень.

Одеський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні адміністративного позову Приморської районної адміністрації Одеської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю "ТВ-СЕРРУС".

Поділитися