30 грудня 2021 р. 19:12

Виконком Ізмаїльської міськради схвалив підвищення тарифів на вивезення сміття

Виконком Ізмаїльської міськради схвалив підвищення тарифів на вивезення сміття

З 1 січня 2022 року в Ізмаїлі Одеської області зросте тариф на вивезення сміття. Виконком Ізмаїльської міськради своїм рішення від 23 грудня поточного року підтримав відповідну ініціативу місцевого КП "Житсервіс".

Про це повідомляє кореспондентка ІзбірКома.

Таким чином, середньомісячна плата за відповідну послугу на одного жителя міста складе 39 гривень. Це на 14,5% більше діючого тарифу. На стільки ж зросте вартість послуги для бюджетних організацій. Найбільше подорожчає вивезення сміття для ОСББ, ЖБК, ОО та інших юридичних осіб, тобто для бізнесу – на 20%.

Нагадаємо, про намір переглянути тарифи на свої послуги з вивезення твердих побутових відходів КП "Житсервіс" повідомило 23 листопада 2021 року. Для обґрунтування зміни тарифів КП "Житсервіс" навело кілька чинників: зростання цін на паливо-мастильні матеріали, подорожчання запчастин та підвищення рівня мінімальної заробітної плати. 

Тариф на вивезення побутових відходів в Ізмаїлі востаннє коригувався у березні 2020 року, а діяв з квітня. Тоді ж, у березні минулого року, виконком Ізмаїльської міськради затвердив рішення конкурсної комісії про визнання КП "Житсервіс" переможцем конкурсу на надання послуг з вивезення твердих побутових відходів з території Ізмаїла. Договір із переможцем підписали на строк 10 років. Як тоді повідомив міський голова Андрій Абрамченко, "відтепер тільки ця організація має право на вивезення сміття як від юросіб, так і від фізосіб".

"Я вважаю, що це правильно. Чому десять років? Це комунальне підприємство. Воно залучає кошти на свій розвиток за рахунок власної діяльності. В нього має бути перспектива на майбутнє. Це гарантія того, що вивезенням сміття буде займатися підприємство, яке перебуває у власності громади", - повідомив мер на засіданні виконкому у березні 2020 року під час затвердження результатів конкурсу.

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу оштрафувала посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю "Союз", а також вимагає в підприємства сплати 13,6 мільйонів гривень.

Одеський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні адміністративного позову Приморської районної адміністрації Одеської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю "ТВ-СЕРРУС".

У вересні директорка департаменту міського господарства Одеської міської ради Наталія Мостовських на апаратній нараді доповіла про стан роботи компаній, що займаються збиранням та вивезенням сміття з вулиць обласного центру. 

У грудні 2019 року усі чотири компанії, що вивозять сміття в місті, підвищили тарифи. 

Поділитися