02 серпня 2021 р. 14:23

Велика гілка розтрощила дві автівки в центрі Одеси

Велика гілка розтрощила дві автівки в центрі Одеси

Впала гілка клену на вулиці Пастера, 44 потрощила дві припарковані під деревом автівки гостя міста з Тернопільської області та одесита. 

Як зазначається в повідомленні "Сьомого каналу", у обох автомобілів - Volkswagen і Mitsubishi - розбиті лобові стекла, пошкоджено дахи.

Ніхто з людей не постраждав. На місці працюють співробітники «Міськзелентресту», щоб розпиляти і прибрати уламки дерева та гілки.

Зазначимо, внаслідок стихії, що обрушилася на Одесу в ніч на 21 липня 2021 року, було повалено 140 дерев, у тому числі великі гілки, повідомила пресслужба Одеської міської ради.  

У травні директорка департаменту міського господарства Одеської міської ради Наталя Мостовських заявила, що кожне дев'яте дерево в Одесі знаходиться в незадовільному стані, тож наразі в мерії планують зносити їх та висаджувати нові. В місті продовжують фіксувати дані в мапі зелених насаджень

А директорка юридичного департаменту міської ради Інна Поповська попросила прискорити визначення на мапі саме балансоутримувача того чи іншого дерева. На її думку, це в подальшому дозволить запобігти зобов'язанню виконавчого комітету відшкодовувати збитки, завдані автівкам містян падаючими деревами. 

В червні департамент міського господарства Одеської міської ради оголосив тендер для обрання компанії, якій заплатять за послуги з обрізання дерев. Загалом йшлося про 897 дерев. Найбільше - 283 дерева в кварталі вул. Преображенська - вул. Утьосова, 263 дерева в кварталі вул. Тираспольська - вул. Преображенська та 133 дерева в кварталі вул. Ніжинська - вул. Новосельського. 

У лютому Приморський суд Одеси частково задовільнив позов одеситки до виконавчого комітету Одеської міської ради про відшкодування майнової та моральної шкоди. 

У липні 2020 року Київський районний суд Одеси задовольнив позов одеситки до ОСББ та виконавчому комітету Одеської міської ради про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Виконком повинен відшкодувати збиток в розмірі 329 тисяч 323 гривень, моральної шкоди 5 тисяч гривень. Витрати по сплаті державного мита в сумі 4 тисячі 134 гривні, і витрати по сплаті оцінки вартості майнової шкоди в розмірі однієї тисячі гривень.

В квітні Одеський апеляційний суд відмовив виконавчому комітету Одеської міської ради в задоволенні скарги на рішення Приморського суду Одеси, і тепер міськрада зобов'язана виплатити одеситці 168 тисяч гривень матеріального і дві тисячі моральної шкоди через пошкоджений деревом автомобіля.

За даними Головного управління Національної поліції в Одеській області, в минулому році в Одесі від падіння гілок, дерев та інших випадків постраждали 227 автомобілів. А з початку 2020 року 16 березня - 139.

Поділитися