27 січня 2021 р. 08:11

В Одеській області через негоду знеструмлені 13 населених пунктів (оновлено)

В Одеській області через негоду знеструмлені 13 населених пунктів (оновлено)

Наліпання мокрого снігу та сильний поривчастий вітер призвели станом на 7:00 27 січня до знеструмлення 117 населених пунктів у п'яти областях України.

Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, найбільше постраждала Житомирська область, де без енергопостачання залишаються наразі 79 населених пунктів.

В Одеській області без світла сидять мешканці 13 населених пунктів і стільки ж в Київській. В Чернігівській – 11, а найменше постраждала Запорізька, де поки знеструмлений лише один населений пункт. 

Окрім того, в Одесі у зв'язку з проведенням аварійного ремонту магістральних теплотрас 27 січня 9:00 до 20:00 буде тимчасово обмежено централізоване теплопостачання житлових будинків за наступними адресами:

  • Пушкінська, 25, 27, 29
  • Єврейська, 10, 12, 14
  • Польська, 20, 20а,
  • Жуковського, 13,
  • Кримська, 72, 72а, 74.

Дороги Одеси, за даними муніципалітету,  наразі прибирають від снігу 98 машин спецтехніки КП «Міські дороги» та інших комунальних підприємств.

"Повний цикл по 17 маршрутам займає у колон 5 годин. З огляду на те, що сніг не припиняється, а до обіду 27 січня очікується його пік, після першого циклу техніка відразу піде другий. В даний час на дорогах Одеса зберігається прохідність.

У той же час співробітники житкомунсервісів мають проводити розчистку тротуарів і посипання піщано-соляною сумішшю.
Згідно з даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, сніг буде тривати в Одесі протягом дня, очікується випадання більш ніж місячної норми опадів. Крім того, ситуацію погіршує сильний вітер, до 15-20 метрів в секунду.

У зв'язку з цим одеська мерія переконливо просить не залишати без зайвої потреби своїх домівок, не користуватися без крайньої потреби особистим автотранспортом, не залишати свої авто вздовж доріг, так як це може перешкодити роботі спецтехніки", - повідомляють в мерії.

10:02 За даними Одеського муніципалітету Гідрометцентр попереджає про стихійне метеорологічне явище другого рівня небезпеки (помаранчевого). Тобто протягом  трех годин очікується випадання опадів до 50 міліметрів. 

13:03 Кількість знеструмлених населених пунктів в Одеській області зросла до 43. Найбільше знеструмлень у Роздільнянському, Одеському, Ізмаїльскому та Білгород-Дністровському районах.

Нагадаємо, про закриття шкіл на час негоди повідомили 26 січня в міській раді Арциза. 

25 січня Одеська міська рада звернулася до містян із проханням максимально обмежити переміщення містом та без гострої необхідності не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси. Впалі дерева пошкодили автівку та будинок.

Нагадаємо також, що зранку 13 січня в Одесі випав сніг, однак суттєвих перешкод для руху транспорту не створив - Одеські комунальники вночі розпочали прибирати сніг з тротуарів та доріг міста. Втім, без енергопостачання залишилися біля 20 населених пунктів. 

Раніше про випадіння снігу повідомляли мешканці Півдня регіону. Зазначимо також, що за інформацією Українського гідрометеорологічного центру зниження температури очікується після 14 січня.

 

Поділитися