06 вересня 2021 р. 15:00

В Одеській мерії розробляють мапу підтоплень

В Одеській мерії розробляють мапу підтоплень

Одеський муніципалітет розробляє мапу підтоплень міста, яка має визначити вразливі місця, на які слід більше звертати увагу під час негоди. 

Про це повідомив заступник Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитро Жеман.

Вже цього місяця в мерії мають отримати аналіз інтенсивності опадів в місті, у зв'язку зі мінами клімату. 

"Остання залпова злива, коли за п'ять годин випало дві місячні норми опадів, продемонструвала, що жодна система водовідведення не впорається із таким навантаженням. Тому ми й працюємо над мапою підтоплень. Робимо розрахунок із урахуванням того, при якій кількості опадів де саме виникають підтоплення. Щоб вже розуміти, яка техніка потрібна нам, щоб з цим боротись", - зазначив віцемер. 

Він зауважив, що йдеться про багатофункціональні машини, які зможуть впоратися ще й зі сніговими заметами.     

   

Нагадаємо, інтерактивна мапа шкіл та дитячих садків, за допомогою якої можна ознайомитися з бюджетними надходженнями та батьківськими внесками щодо кожного закладу, запрацювала в Одесі.

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився актуалізувати мапу тимчасових споруд в місті в найкоротший термін. 

У червні кправління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради розробило онлайн-мапу об'єктів капітального будівництва в місті.

Раніше одесити створили онлайн-карту для людей з інвалідністю.

В березні департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради оприлюднив онлайн-мапу бомбосховищ міста, які входять до Фонду захисних споруд.

У квітні 2016 року Одеська обласна державна адміністрація опублікувала інтерактивну мапу захисних споруд цивільної оборони. Тоді згідно з мапою в Одесі були розташовані 87 таких об'єктів.

Поділитися