23 грудня 2021 р. 21:59

В Одесі знайшли шість нелегальних ялинкових базарів

В Одесі знайшли шість нелегальних ялинкових базарів

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) в рамках операції "Новорічна ялинка 2021-2022" проводять рейди щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства по збереженню хвойних насаджень.

Так, 22 грудня поточного року, за порушення порядку придбання та збуту хвойних дерев на території міста Одеса відносно 6 порушників складено протоколи за частиною 1 статті 881 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Інспекцією готуються матеріали для передачі до суду.

"Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) нагадує, що в кожної легальної ялинки обов'язково має бути етикетка із штрих-кодом. Тому, якщо цього року ви плануєте встановити вдома живу ялинку, рекомендуємо пересвідчитися, чи не купуєте ви її у браконьєрів. Зробити це можна за допомогою спеціальних програмних рішень", - йдеться в повідомленні інспекції. 

Нагадаємо, Державними лісогосподарськими підприємствами Одещини, враховуючи попит минулих років, заплановано реалізувати близько 20 тисяч штук новорічних ялинок.

Найдорожчим святкування Нового року буде для мешканців Одеси та Запоріжжя, де місцева влада виділила 12,7 мільйонів та 10,5 мільйонів гривень відповідно.

Поділитися