05 червня 2021 р. 15:22

В Одесі розпочався другий міжнародний екофестиваль

В Одесі розпочався другий міжнародний екофестиваль

Цими вихідними, 5-6 червня, в парку Шевченка можна послухати лекції та побувати на майстер-класах, пов'язаних з екологією, а також здати різні відходи на переробку чи утилізацію.

Кореспонденти ІзбірКома теж принесли сміття на переробку. 

Інсталяція-серце створена для збору пластикових кришечок не тільки для залучення одеситів до сортування та переробки сміття - кошти з переробки цих кришечок підуть на благодійність. 

Також організатори фестивалю зазначають, що за отриманні гроші планується створення першої в країні сортувальної станції одягу.

Станція буде являти собою пункт централізованого збору, сортування та утилізації одягу, техніки, взуття, дитячих іграшок, які потім передаватимуть літнім людям, малозабезпеченим сім'ям, бездомним та іншим нужденним.

У проєкту є і екологічна складова. З його допомогою тонни одягу не потраплятимуть на звалища, а отримають нове життя. Повторно використовуючи одяг, люди сприятимуть скороченню виробництва нових речей.

Тож організатори фестивалю закликають приносити одяг, сумки і взуття в зелений бак.

Фото: Марія Кісельова

Нагадаємо, що Верховна Рада України 1 червня ухвалила закон, спрямований на зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів, обмеження їх розповсюдження з метою поліпшення стану навколишнього природного середовища та благоустрою територій.

Центральна геофізична лабораторія імені Срезневського склала рейтинг найбільш забруднених міст за 2020 рік, в який увійшли два міста з Одеської області. 

Співробітники Державної екологічної інспекції оштрафували Вилківську міську об'єднану територіальну громаду на 1 мільйон гривень за сміттєзвалище. 

Поділитися