28 січня 2021 р. 10:03

Одеська область на першому місці за кількістю знеструмлених населених пунктів

Одеська область на першому місці за кількістю знеструмлених населених пунктів

Внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ та пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ліній електромереж в Україні залишаються знеструмленими 143 населених пункти у чотирьох областях.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС України, така ситуація спостерігалася станом на 7:00 28 січня.

Найбільше населених пунктів без електроенергії в Одеській області - 113. В Кировоградській - 19, в Черкаській - 10 та один в Запорізькій.   

До кінця дня 28 січня синоптики прогнозують по Одесі та по Одеській області сильну хуртовину, сильне налипання мокрого снігу (ІІ рівень небезпеки, помаранчевий).

Значний мокрий сніг, вітер північно-західний 15-20 м/с, ожеледь, на дорогах ожеледиця ( І рівень, жовтий).

Снігові замети.

В Одесі перевели на дистанційне навчання учнів 5-11 класів, а інших приймають очно, якщо батьки не можуть залишити їх вдома. Дитячі садочки працюють. 

В місті наразі впало три опори електрозабезпечення, 131 обрив мереж. Постраждали також 473 дерева. А на вулиці Головковського, 15 дерево розвалило будинок. Втім, він був аварійним і там ніхто не проживав.

ВІДЕО: Олег Варивода/Facebook

27 січня в  міські травмпункти Одеси звернулися 58 осіб з приводу отриманих на вулиці травм, з них сім осіб госпіталізовано. Двоє людей постраждали при падінні дерев, з них один госпіталізований у відділення нейрохірургії.

Нагадаємо, Одеський муніципалітет з 9:30 27 січня тимчасово обмежив рух до міста вантажного автотранспорту, у зв'язку із погіршенням погодних умов. 

Наліпання мокрого снігу та сильний поривчастий вітер призвели станом на 7:00 27 січня до знеструмлення 117 населених пунктів у п'яти областях України. В Одеській області без світла сидять мешканці 13 населених пунктів.

Про закриття шкіл на час негоди повідомили 26 січня в міській раді Арциза. 

25 січня Одеська міська рада звернулася до містян із проханням максимально обмежити переміщення містом та без гострої необхідності не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси. Впалі дерева пошкодили автівку та будинок.

Нагадаємо також, що зранку 13 січня в Одесі випав сніг, однак суттєвих перешкод для руху транспорту не створив - Одеські комунальники вночі розпочали прибирати сніг з тротуарів та доріг міста. Втім, без енергопостачання залишилися біля 20 населених пунктів. 

Раніше про випадіння снігу повідомляли мешканці Півдня регіону. Зазначимо також, що за інформацією Українського гідрометеорологічного центру зниження температури очікується після 14 січня.

Поділитися