12 листопада 2021 р. 21:06

В 12 населених пунктах Одещини проблеми із якістю питної води

В 12 населених пунктах Одещини проблеми із якістю питної води

Спеціалісти Одеського обласного центру контролю та профiлактики хвороб МОЗ України з 1 по 7 листопада відібрали 107 проб води на санітарно-мікробіологічні і 77 проб на санітарно-хімічні показники по Одеській області.

Як зазначили у пресслужбі центру, 36 проб з 12 населених пунктів не відповідають Державним санітарним правилам і нормам. 

Так, 20 проб не відповідали вимогам ДСанПіН «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-мікробіологічним показникам. 
А саме:

  • Болградський район – с. Виноградівка Болградської громади;
  • Одеський район - села Вигода, Березань, Петрове Вигодянської громади;
  • Подільський район – с. Янишівка Любашівської громади, смт Окни, с. Новосамарка Окнянської громади.

Ще 16 проб не відповідало вимогам по санітарно-хімічним показникам.

А саме: 

  • Болградський район – с. Виноградівка Болградської громади, с. Кубей, Олександрівка Кубейської громади;
  • Роздільнянський район - м. Роздільна, Березівський район – с. Романівка Миколаївської громади, с. Стрюково Стрюківської громади.

Раніше Державне підприємство "Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб" на засіданні комісії з контролю за організацією харчування в Одесі представило результати перевірок закладів та установ, підпорядкованих департаментам освіти та науки, охорони здоров’я, праці та соціальної політики, Служби у справах дітей Одеської міськради.

Правоохоронці зареєстрували 756 адміністративних порушень карантинних норм на Одещині: 641 постанову винесли громадянам, які не дотримувалися маскового режиму у громадських місцях, а ще 115 протоколів склали за порушення правил щодо карантину людей.

Прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватного підприємства за фактом порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання отруєнням і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили поширення цих захворювань.

Поділитися