31 жовтня 2021 р. 22:01

У національному природному парку демонтували незаконну споруду

У національному природному парку демонтували незаконну споруду

Вперше за багато років співробітникам національного природного парку "Тузлівські лимани", що на півдні Одеської області, за допомогою правоохоронців вдалося демонтувати так звані гарди - браконьєрські знаряддя для лову риби. Про це у мережі Facebook повідомив еколог Іван Русєв

За його словами, підтримку директорці НПП Ірині Вихристюк нещодавно пообіцяв очільник обласної поліції Микола Семенишин. Еколог відзначив гідну поведінку правоохоронців під час ліквідації спорудження, після якої в Чорне море з Тузлівських лиманів рушила риба. 

Дану інформацію підтвердили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. Поліцейські спільно з військовослужбовцями Національної гвардії та спецпризначенцями охороняли правопорядок під час демонтажу гідротехнічної споруди у Національному парку «Тузлівські лимани». Її для незаконного вилову риби побудували на піщаній косі біля села Лебедівка Білгород-Дністровського району, повідомила пресслужба ГУНП. 

«Працівники нацпарку ліквідували незаконну споруду. Демонтаж пройшов без порушень, правоохоронці запобігали виникненню ймовірних конфліктних ситуацій, забезпечували правопорядок під час усіх робіт на території Національного парку», - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління превентивної діяльності ГУНП Одеської області Дмитро Абраменко.

Раніше Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду ухвалив відкрити касаційне провадження та витребувати з Одеського окружного адміністративного суду справу за позовом національного природного парку "Тузлівські лимани". Згідно з ухвалою суду, у жовтні 2020 року нацпарк звернувся до суду з позовом до Татарбунарської райради про визнання протиправними та скасування рішення "Про встановлення меж с. Приморське на території Приморської сільської ради Татарбунарського району Одеської області".

У липні 2021 року голова робочої групи з вивчення проблемних питань національного природного парку "Тузлівські лимани" та визначення шляхів їх вирішення Олег Муратов вигнав з засідання представника громадської організації "Зелений лист" Юрія Дяченка

Зазначимо, що в січні 2021 року керівництво національного парку "Тузлівські лимани" повідомило про намір звернутися із позовом до суду через висловлювання голови Білгород-Дністровської районної ради Григорія Мельниченка, який назвав Івана Русєва та Ірину Вихристюк "румунськими шпигунами".

Фото: Іван Русєв

Поділитися