04 жовтня 2021 р. 11:49

Проєкт комплексу з готелем та крематорієм для тварин в Одесі планують розробити наступного року

Проєкт комплексу з готелем та крематорієм для тварин в Одесі планують розробити наступного року

Департамент екології Одеської міської ради пропонує передбачити в програмі охорони оточуючого середовища в місті на 2022 рік фінансування розробки проєкту комплексу для утилізації ветеринарних відходів, що буде розташований на шостому кілометрі Овідіопольської дороги.

Про це повідомила директорка департаменту Валентина Дацюк під час апаратної наради в муніципалітеті. 

За її словами, після наради з громадськими організаціями посадовці вирішили, що комплекс буде складатися з крематорію для трупів тварин, вольєрів та готелю з ветеринарною клінікою. 

В першу чергу проєкт має передбачати будівництва колумбарних ніш та розміщення термічної установки для утилізації трупів тварин, яку вже придбали та наразі вона знаходиться на відповідальному зберіганні. 

В другу чергу планується облаштування вигульної ділянки та розміщення на території вольєрів для тварин за рахунок грантів зоозахисних організацій. 

Третя черга передбачатиме будівництво готелю-ветлікарні за рахунок коштів інвесторів.

Зазначимо, що ще у 2017 році департамент екології одеської міської ради подав бюджетний запит на будівництво крематорію для утилізації медичних відходів і домашніх тварин. За сім років його ціна зросла втричі.

Нагадаємо, етап польових досліджень на території шостого кілометра Овідіопольської дороги, де були знайдені рештки жертв політичних репресій 1937-1938 років, завершився.

Польські експерти можуть долучитися до українських у рамках дослідження останків у місці виявлення масових захоронень жертв війни та політичних репресій, похованих в районі 6-го км Овідіопольської дороги поблизу Одеси.

Як повідомляв раніше ІзбірКом, археологи відшукали 29 могильників - окремих ям, де були поховані розстріляні одесити - жертви комуністичного терору.

Напочатку серпня фахівці Інституту національної пам'яті, археологи, волонтери, громадські організації, що спеціалізуються на пошукових роботах на місці поховання жертв політичних репресій 1938-1941 років, знайшли на 6-му кілометрі Овідіопольської дороги перші рештки загиблих.

В липні Міністерство культури та інформаційної політики України надало дозвіл на проведення польових досліджень на місці поховання жертв політичних репресій 1938-1941 років.

Раніше одеський історик знайшов документи щодо масових розстрілів на Овідіопольській дорозі.

Державна міжвідомча комісія у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій рекомендувала Одеській міській раді утриматись від надання дозволів на проведення земляних та будівельних робіт на ділянці, де можуть бути масові поховання жертв політичних репресій в районі 6-го кілометра Овідіопольської дороги.

Поділитися