29 жовтня 2021 р. 17:27

Прокуратура розпочала 290 проваджень щодо захисту довкілля на Одещині з початку року

Прокуратура розпочала 290 проваджень щодо захисту довкілля на Одещині з початку року

Прокуратура Одеської області розпочала 290 кримінальних проваджень щодо порушень законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

З обвинувальними актами до суду скеровано 61 провадження (проти 29 за 9 місяців 2020 року).

З них:

  • 14 обвинувальних актів у сфері незаконної порубки лісу (1 у складі організованої злочинної групи); 
  • 41 - щодо незаконного заняття рибним промислом; 
  • одне - щодо незаконного перевезення через пропускний пункт каміння бурштину; 
  • чотири - щодо незаконного поводження з надрами;
  • одне – щодо умисного знищення об’єктів природно-заповідного фонду.

У 2021 році у закінчених кримінальних провадженнях вказаної категорії установлено збитків на суму 83 млн 340 тис. грн (проти 456 тис. грн за 9 місяців 2020 року), з яких відшкодовано 514 тис. грн (проти 129 тис. грн за 9 місяців 2020 року). Заявлено позовів на суму 82 млн 569 тис. грн (проти 184 тис. грн за 9 місяців 2020 року), накладено арешт на суму 1 млн 663 тис. грн (проти 121 тис грн за 9 місяців 2020 року).

Також органами прокуратури Одещини пред’явлено до суду 39 позовів у сфері охорони навколишнього природного середовища на загальну суму понад 545 млн гривень. Сума реально повернутого майна склала 654 млн 336 гривень.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру колишньому лісничому одного з лісництв Одещини за фактом зловживання службовим становищем та незаконної порубки лісу, що спричинило тяжкі наслідки.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного з лісничих ДП «Одеське лісове господарство», підозрюваного у службовій недбалості.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох мешканців Одещини за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Прокуратура повідомила про підозру ще одному лісничому у недбалості по справі розкрадання роздільнянського черепашника.

Обвинувальний акт стосовно підприємця, який організував незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення на землях лісового господарства у Роздільнянському районі, вже скерований до суду.

Поділитися