07 грудня 2021 р. 13:57

Питна вода в п'яти населених пунктах Одещини не відповідає нормам

Питна вода в п'яти населених пунктах Одещини не відповідає нормам

Спеціалісти "Одеського обласного центра контролю та профiлактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" з 29 листопада по 6 грудня дослідили 55 проб води на санітарно-мікробіологічні і 35 проб на санітарно-хімічні показники. 

Як повідомили у пресслужбі центра, з них дев'ять проб не відповідали вимогам Державних санітарних правил і норм "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" по санітарно-мікробіологічним показникам. Це стосується Білгород-Дністровського району (місто Білгород-Дністровський) і Подільського району (колодязна вода в селі Гонората). 

По санітарно-хімічним показникам не відповідали вимогам 9 проб (Подільський район - колодязна вода в селах Березівка, Гонората, Обжила).

Нагадаємо, працівники відділу гідрографічних робіт філії державної установи "Одеський район Держгідрографії" виконали обстеження дна Білгород-Дністровського лиману. 

Проєкт "Європейський союз задля екологічного моніторингу Чорного моря" (EU4EMBLAS), що реалізується Програмою розвитку ООН, у жовтні визначив перелік токсичних речовин, які забруднюють Чорне море. 

Поділитися