07 липня 2021 р. 09:28

Одеські комунальники планують знести 334 дерева з 400 обстежених

Одеські комунальники планують знести 334 дерева з 400 обстежених

Комісія з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості обстежила 400 дерев в різних районах Одеси та дійшла висновку, що 334 з них треба спиляти.

Про це повідомили у пресслужбі департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради.

За даними департаменту,  з 29 червня по 2 липня комісія провела виїзди по 22 зверненням по всіх районах міста. 

Зазначимо, що у травні директорка департаменту міського господарства Одеської міської ради Наталя Мостовських заявила, що кожне дев'яте дерево в Одесі знаходиться в незадовільному стані, тож наразі в мерії планують зносити ці дерева та висаджувати нові на їх місці. В місті продовжують фіксувати дані в мапі зелених насаджень

В червні департамент міського господарства Одеської міської ради оголосив тендер для обрання компанії, якій заплатять за послуги з обрізання дерев. Загалом йшлося про 897 дерев. Найбільше - 283 дерева в кварталі вул. Преображенська - вул. Утьосова, 263 дерева в кварталі вул. Тираспольська - вул. Преображенська та 133 дерева в кварталі вул. Ніжинська - вул. Новосельського. 

Нагадаємо, прокурори Приморської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства, підозрюваного в умисному пошкодженні об'єкта природно-заповідного фонду. Йдеться про "Пушкинську тополю".

Поділитися