08 листопада 2021 р. 16:18

Одеське "теплове" КП оштрафували за забруднення повітря

Одеське "теплове" КП оштрафували за забруднення повітря

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) оштрафувала комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» на суму понад 439 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Як пояснили в інспекції, за результатами планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства зазначеним КП було встановлено, що деякі котельні підприємства експлуатувались без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що є порушенням Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Внаслідок наднормативного викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря державі було завдано шкоду у сумі 439 тисяч 866 гривень. З метою досудового врегулювання спору інспекція направила підприємству претензію про добровільне відшкодування збитків, однак вона була залишена без відповіді. Тому до господарського суду Одеської області було направлено позов про стягнення збитків, який задоволено повністю та 4 листопада 2021 року, внаслідок проведення виконавчих дій, сума збитків стягнута.

Нагадаємо, Одеська міська рада виділить 800 тисяч гривень на дослідження показників екологічного стану атмосферного повітря в межах розробки Програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря агломерації Одеси.

Україна та Європейський Союз підписали угоду про спільний авіаційний простір, яка має сприяти взаємному доступу до ринків авіаперевезень з рівними умовами конкуренції та повагою до однакових правил. 

У вересні депутати Одеської міської ради погодилися передати об'єкти аеродромної інфраструктури у власність Державного агентства інфраструктурних проєктів України.

Наразі триває третя черга будівництва, вартість якої більше 1 мільярда гривень, і роботи вже розпочаті. Проте місто зіткнулося з потребою вирішення питання з об'єктами, що потрапляють в зону забудови. А саме стара злітно-посадкова смуга, що виведена з експлуатації, та старі покриття, які не використовуються у роботі аеропорту.  

Поділитися