30 січня 2021 р. 13:29

Одеситів попереджають про погіршення погодних умов

Одеситів попереджають про погіршення погодних умов

За інформацією Головного управління ДСНС в Одеській області, 1 лютого в регіоні очікується значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), вдень сніг з переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с.

30-31 січня на дорогах, крім південно-східної частини країни, ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг!

На Одещині досі обмежений рух великовагових транспортних засобів на автодорогах державного значення М-05 Київ-Одеса, М-15 Одеса-Рені та М-16 Одеса – Кучурган.

Цілодобово працюють пункти обігріву та харчування в Любашівському районі, нагодовано 870 людей. 

З початку негоди підрозділами ДСНС здійснено 93 виїзди на вилучення автотранспортної техніки та розчищення доріг.

Всього за період негоди вилучено 710 одиниць автотранспорту, з них: легкових - 527, вантажівки - 122, автобусів - 52, карети швидкої медичної допомоги - 9. Надано допомогу 1547 особам, з них 15 дітей.

Для розміщення населення, яких вивільнено з снігових заметів облаштовані пункти обігріву:

- стаціонарний (Біляївський район, с. Василівка, будівля місцевої амблаторії);

- стаціонарний (м. Татарбунари, вул. Центральна, 38, готель);

- пересувний (с. Монаші, Білгород-Дністровського району);

- пост спостереження (Любашівський район, траса Київ-Одеса, клеверний мост, поворот на Кіровоград - Платонове).

На розпилювання та прибирання повалених дерев з проїжджої частини автодоріг та придомових територій рятувальники залучались 63 рази.

Також, пресцентр ДСНС повідомляє, що працівники служби спільно з приватними підприємцями надавали предмети першої необхідності водіям - далекобійникам, які довгий час перебувають у заторі.

Фото: Головне управління ДСДС в Одеській області/Facebook

Щодо ситуації загалом по країні, спостерігається місцями невеликий сніг у Вінницькій, Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, та Хмельницькій областях, у Луганській - дощ.

За інформацією Служби автомобільних доріг, проїзд на дорогах загального користування забезпечено, заторів немає.

В Миколаївській області обмежений рух великовагових транспортних засобів та автобусів на автодорозі М-13 Кропивницький-Платонове.

ІМР ДСНС продовжує розчищення дорожнього полотна на ділянці дороги від с. Геннівка в напрямку Одеської області. Всього пройдено та розчищено 65 км дорожнього полотна.

До розчистки доріг від Служби автомобільних доріг залучено 1 тис. 30 осіб та 840 од. техніки.

Координацію дій здійснюють штаби обласних державних адміністрацій та Укравтодору.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що кількість знеструмлених населених пунктів станом на 7:00 29 січня зросла у порівнянні із ранком 28 січня на 20 населених пунктів. 

Одеський муніципалітет з 9:30 27 січня тимчасово обмежив рух до міста вантажного автотранспорту, у зв'язку із погіршенням погодних умов. 

Наліпання мокрого снігу та сильний поривчастий вітер призвели станом на 7:00 27 січня до знеструмлення 117 населених пунктів у п'яти областях України. В Одеській області без світла сидять мешканці 13 населених пунктів.

Про закриття шкіл на час негоди повідомили 26 січня в міській раді Арциза. 

25 січня Одеська міська рада звернулася до містян із проханням максимально обмежити переміщення містом та без гострої необхідності не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси. Впалі дерева пошкодили автівку та будинок.

Нагадаємо також, що зранку 13 січня в Одесі випав сніг, однак суттєвих перешкод для руху транспорту не створив - Одеські комунальники вночі розпочали прибирати сніг з тротуарів та доріг міста. Втім, без енергопостачання залишилися біля 20 населених пунктів. 

Раніше про випадіння снігу повідомляли мешканці Півдня регіону. Зазначимо також, що за інформацією Українського гідрометеорологічного центру зниження температури очікується після 14 січня.

Поділитися