22 червня 2021 р. 11:22

Воду біля узбережжя Одеси визнали прийнятною для купання

Воду біля узбережжя Одеси визнали прийнятною для купання

Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України з'ясував, що проби морської води біля узбережжя Одещини відповідають гігієнічним вимогам. 

Про це повідомили у пресслужбі центру. 

В ході проведення лабораторних досліджень за станом якості морської води, у визначених контрольних точках на 22 пляжах м. Одеси та Одеської області, з 11 по 18 червня було відібрано 93 проби морської води на санітарно-мікробіологічні показники. Усі досліджені проби морської води відповідали гігієнічним вимогам. 

Окрім того, по Одеській області було досліджено 113 проб питної води на санітарно-мікробіологічні і 87 проб на санітарно-хімічні показники. Із них не відповідають вимогам по санітарно-мікробіологічним показникам 6 проб (5.3%), а саме:

  • Білгород-Дністровський. 
  • Болградський район (м. Арциз – 2, село Калчево).
  • Подільський район (с. Гандрабури).

І по санітарно-хімічним показникам 12 проб (13.8%), а саме:

  • Березівський район (с. Виноградне).
  • Болградський район (с. Калчево).
  • Ізмаїльський район (м. Вилкове).

Води поверхневих водойм першої категорії, які використовуються як джерела питного водопостачання населення (р. Дунай (м. Ізмаїл), р. Дністер, р. Турунчук) було досліджено 28 проб на санітарно-хімічні показники та 22 проби води на санітарно-мікробіологічні показники. Усі досліджені проби відповідали нормативним вимогам.

Води поверхневих водойм другої категорії (Хаджибейський лиман, Дністровський лиман) було досліджено 5 проб води на санітарно-мікробіологічні показники та 5 проб води – на санітарно-хімічні показники. З них 1 проба води з Хаджибейського лиману за санітарно-хімічними показниками не відповідала гігієнічним вимогам.

Нагадаємо, раніше Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомляло про потрапляння великої кількості поверхневих вод в акваторію міських пляжів. Та рекомендувала утриматись від купання

Підтоплення будинків і придомових територій сталося у декількох населених пунктах на Одещині.

Раніше велика злива спричинила повінь у селі Пиріжна Кодимської міської територіальної громади, повідомив офіційний сайт міської ради. 

Згідно з інформацією місцевої комісії ТЕБ та НС, внаслідок сильного дощу велика вода завдала шкоди садибам, знищила майбутній врожай, замулила городи та дорогу.

Поділитися