02 вересня 2021 р. 09:02

Одеситам дозволили купатись на усіх пляжах

Одеситам дозволили купатись на усіх пляжах

Державна установа «Одеський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», відібрали проби морської води, що на пляжах Одеси та визначили, що вода  відповідає нормативним вимогам.

Про це повідомили у пресцентрі Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області. 

Тож рекомендації Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області від 25 серпня  щодо тимчасового утримання від морського водокористування на пляжі КП «Гідропарк «Лузанівка» скасували.

Одеський обласний центр контролю і профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України, минулого тижня в Одесі зареєстровано 125 випадків гострих кишкових інфекцій, з яких 73% склали діти у віці до сімнадцяти років.

Загибель риби зафіксували екологи Владислав Балінський та Іван Русєв, зазначивши, що мор продовжується не перший день та становить загрозу для відпочивальників. особливо на пляжах курортів Коблевого.

У серпні в Одеській обладміністрації відбулась зустріч радниці – уповноваженої Президента України з питань безбар'єрності Тетяни Ломакіної з мешканцями регіону з інвалідністю. Одесити розповіли про новобудови і пляжі. Поскаржилися на те, що компанії-забудовники дуже формально підходять до питань забезпечення доступності у споруджувані будинки. Щодо пляжів, то виникають труднощі з місцями, які обладнані місцевою владою для людей з інвалідністю - їх часто-густо займають здорові відпочивальники. І якщо на новому інклюзивному пляжі за цим стежить спеціальний співробітник, то в інших місцях маломобільним громадянам доводиться відстоювати свої права самотужки. 

Одеського журналіста й активіста Юрія Дяченка побили на пляжі "Btight on Beach" в Одесі. Про це у Telegram повідомила журналістка Катерина Гуцол.

Поділитися