15 червня 2021 р. 20:21

Обласна прокуратура подала «екологічних» позовів на пів мільярда

Обласна прокуратура подала «екологічних» позовів на пів мільярда

Очільник прокуратури Одеської області Сергій Костенко провів брифінг, в ході якого відзвітував про виконану в цьому році роботу щодо захисту екології.

За 2021 рік порушникам природоохоронного законодавства пред'явлено 13 позовних вимог на суму 545 мільйонів гривень, зазначає  Odessa.online.

Також вжито заходів щодо збереження територій та об'єктів природно-заповітного фонду. Цього року прокуратура повернула державі частину території в Лебедівці, яка входить в нацпарк «Тузловські Лимани», площею 29 гектарів і вартістю 650 мільйонів гривень.

«23 березня РНБО прийняла рішення, що злочини проти екології загрожують національній безпеці. За 2021 рік прокуратурою Одеської області було відкрито 144 кримінальних провадження у порушень в сфері охорони навколишнього середовища. З них 63 - пов'язаних з незаконним вирубуванням лісу, 56 за фактом незаконного зайняття рибним промислом, 14 за фактом порушення охорони і використання надр та 3 за фактом незаконного знищення об'єктів природно-заповітного фонду. За 2021 рік 42 людям вручено підозра у кримінальних виробництвам, загальна сума збитків яких становить 80 мільйонів гривень. До суду направлено 32 обвинувальних актів, вилучено 7 звичайних плавзасобів, 231 рибаловное плавзасіб, 1 тис. 430 кілограмів незаконно добутих водних біоресурсів, 90 кубометрів лісу, 187 кубометрів черепашнику», - розповів Костенко.

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився створити робочу групу з розробки у 2021 році норм надання послуг із вивезення побутових відходів у місті. 

Державна екологічна інспекція з початку року оштрафувала на 13 мільйонів гривень громади і підприємства області за незаконні звалища.

Співробітники Державної екологічної інспекції оштрафували Вилківську міську об'єднану територіальну громаду на 1 мільйон гривень за сміттєзвалище.

У грудні минулого року Державна екологічна інспекція в Одеській області подала до суду адміністративний позов про застосування заходів реагування у вигляді тимчасової заборони збирання, зберігання та захоронення відходів на місці відходів міста Вилкове. 

Раніше Держекоінспекція розрахувала збитки та пред’явила претензію на суму 1 мільйон 153 тисячі гривень КП «Вилківський міськводоканал», діяльність якого призвела до забруднення хімікатами ділянки, розміром 20 тисяч квадратних кілометрів.

Поділитися