17 лютого 2021 р. 14:02

Новий зсув: Чорноморська міська рада буде шукати 180 мільйонів гривень на укріплення берегів

Новий зсув: Чорноморська міська рада буде шукати 180 мільйонів гривень на укріплення берегів

Чорноморський муніципалітет підрахував, що на боротьбу із зсувами місту необхідно 180 мільйонів гривень, проте із бюджету Чорноморська є можливість виділити лише більше 10 мільйонів, тож мерія планує звертатися до держави та обласної влади.

Про це повідомив міський голова Чорноморська Василь Гуляєв

Він зазначив, що проблемі вже більше 10 років, і взагалі це регіональна проблема. 

"Ми сподіваємось на допомогу держави. Наразі треба скоректувати проєкт берегоукріплення. Бо те, що зробили раніше, воно стоїть, але треба продовжувати", - зазначив він.

Міський голова разом із групою місцевих мешканців відвідав місце нового зсуву біля 114 причалу в Чорноморську.

"На вирішення проблеми лише в цьому місці місту необхідно 40 мільйонів", - зазначив мер.   

Нагадаємо, у жовтні 2018 року заступник міського голови Чорноморська Наталія Чумель і заступник начальника управління капітального будівництва Валентина Антонюк узгодили виділення грошей з резервного фонду країни на продовження берегоукріплювальних робіт в Чорноморську.

У серпні 2018 року берегоукріплювальні роботи в прибережній зоні Чорноморська, яка систематично руйнується зсувами, повністю зупинилися через відсутність фінансування.

Загалом на запобігання зсувів Чорноморську тоді було потрібно 155 млн грн - відкоригований проєкт на цю суму затвердила навесні 2018 року облдержадміністрація. На той час місто вже витратило зі свого бюджету 65 млн гривень, але цього виявилося недостатньо.

В листопаді 2017 року масштабний зсув в Чорноморську знову почав рухатися. Зі схилу з'їхав ще один ряд будинків, які в минулому році були на одному рівні з іншими.

У березні того року Чорноморська міська рада передбачила 15 мільйонів гривень на виконання протизсувних робіт.

У січні того ж року муніципалітет Чорноморська скерував листи до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з докладним викладом ситуації, пов'язаної з зсувними процесами в 9 мікрорайоні і в районі бази відпочинку «Райдужний». Варто відзначити, що будівництво капітальних споруд в цьому місці заборонено.

Поділитися