13 вересня 2021 р. 17:16

На трьох пляжах Затоки не рекомендують купатись

На трьох пляжах Затоки не рекомендують купатись

Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України вчергове перевірив відповідність якості води на пляжах Одещини. 

Про це повідомили на сторінці Центру в Facebook.

В ході проведення лабораторних досліджень за станом якості морської води на 22 пляжах Одеси та Одеської області, які мають офіційний статус, було відібрано 27 проб морської води на санітарно-хімічні показники та 86 проб – на санітарно-мікробіологічні показники. Три проби морської води за санітарно-мікробіологічними показниками не відповідали гігієнічним нормативам, а саме: рекреаційні зони селища міського типу Затока – район «Центральний», «Сонячний», «Лиманський» (прибережна зона п'ять метрів). 

Для вжиття відповідних заходів повідомлення про всі виявлені нестандартні проби були направлено до міських, районних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, Департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради.

Нагадаємо, раніше спеціалісти Одеського обласного центру контролю та профiлактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України з'ясували, що питна вода у дев'яти населених пунктах Білгород-Дністровського та Подільського районів не відповідає нормам.

Раніше державна установа «Одеський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» відібрала проби морської води на узбережжі Одеси та визначила, що вода  відповідає нормативним вимогам. 

Загибель риби зафіксували екологи Владислав Балінський та Іван Русєв, зазначивши, що мор продовжується не перший день та становить загрозу для відпочивальників, особливо на пляжах курортів Коблевого.

Поділитися