11 червня 2021 р. 19:15

Громади та підприємства Одещини з початку року оштрафували на 13 мільйонів за звалища

Громади та підприємства Одещини з початку року оштрафували на 13 мільйонів за звалища

Державна екологічна інспекція з початку року оштрафувала на 13 мільйонів гривень громади і підприємства області за незаконні звалища.

Як повідомили в Держекоінспекції, найбільшу суму - понад 11 мільйонів гривень - доведеться виплатити виробничому кооперативу «Екологія» в Білгород-Дністровському, повідомляє "Перший міський".

Крім цього, в регіоні є кілька найбільш проблемних звалищ, які працюють незаконно або порушують норми чинного законодавства.

«Найпроблемніші - це Дальницькі кар'єри, звалище у Вилково, звалища в Білгород-Дністровський районі і в місті Південний. Хотілося б сказати, що жодна звалище не отримала оцінки впливу на навколишнє середовище», - прокоментував начальник Держекоінспекції в Одеській області Віталій Караулов.

Нагадаємо, співробітники Державної екологічної інспекції оштрафували Вилківську міську об'єднану територіальну громаду на 1 мільйон гривень за сміттєзвалище.

У грудні минулого року Державна екологічна інспекція в Одеській області подала до суду адміністративний позов про застосування заходів реагування у вигляді тимчасової заборони збирання, зберігання та захоронення відходів на місці відходів міста Вилкове. 

Раніше Держекоінспекція розрахувала збитки та пред’явила претензію на суму 1 мільйон 153 тисячі гривень КП «Вилківський міськводоканал», діяльність якого призвела до забруднення хімікатами ділянки, розміром 20 тисяч квадратних кілометрів.

Поділитися