08 листопада 2021 р. 14:39

На дослідження якості повітря в Одесі витратять 800 тисяч

На дослідження якості повітря в Одесі витратять 800 тисяч

Одеська міська рада виділить 800 тисяч гривень на дослідження показників екологічного стану атмосферного повітря в межах розробки Програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря агломерації Одеси.

Відповідне розпорядження оприлюднила пресслужба Одеської міської ради. 

Кошти виділяють з міського фонду охорони навколишнього природного середовища міста Одеси. Йдеться про 800 тисяч гривень за рахунок "Міської цільової програми охорони і поліпшення стану навколишнього природного середовища м. Одеси на 2017-2021 роки",

Департамент екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради має виступити замовником та укласти договір на дослідження показників екологічного стану атмосферного повітря в межах розробки Програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря агломерації Одеси.

Нагадаємо, Україна та Європейський Союз підписали угоду про спільний авіаційний простір, яка має сприяти взаємному доступу до ринків авіаперевезень з рівними умовами конкуренції та повагою до однакових правил. 

У вересні депутати Одеської міської ради погодилися передати об'єкти аеродромної інфраструктури у власність Державного агентства інфраструктурних проєктів України.

Наразі триває третя черга будівництва, вартість якої більше 1 мільярда гривень, і роботи вже розпочаті. Проте місто зіткнулося з потребою вирішення питання з об'єктами, що потрапляють в зону забудови. А саме стара злітно-посадкова смуга, що виведена з експлуатації, та старі покриття, які не використовуються у роботі аеропорту.  

Поділитися