02 червня 2021 р. 14:21

Мешканець Білгород-Дністровського почав будувати причал в нацпарку без дозволів

Мешканець Білгород-Дністровського почав будувати причал в нацпарку без дозволів

Правоохоронці повідомили про підозру 46-річному чоловіку у самовільному зайнятті та забудові земельної ділянки та водного простору в межах території національного природного парку «Тузловські лимани» .   

Як повідомили в прокуратурі, з’ясовано, що у березні поточного року ділок самовільно розпочав будівництво причалу на піщаній косі узбережжя Чорного моря біля с. Лебедівка Тузлівської сільської громади Білгород-Дністровського району Одеської області.

Підозрюваний організував перевезення будівельного сміття та формування з нього насипу у морі довжиною близько 70 метрів.

Наразі встановлюється розмір завданої довкіллю шкоди.

Нагадаємо, спеціальна комісія Міністерства з захисту довкілля та природних ресурсів України на засіданні 8 квітня не змогла остаточно визначити переможця конкурсу на посаду директора Національного природного парку «Тузловські лимани», тож поки у керівництва залишається попередня команда на чолі з директором Іриною Вихристюк. 

У серпні 2017 року директор нацпарку еколог Іван Русєв заявив, що йде у відставку. Тоді він зазначив, що йому не вдалося на особистому прикладі показати можливість змін і реальних змін на краще. Керувати НПП він залишив свою заступницю Ірину Вихристюк, яка перебуває на посаді й досі.

За керівництва Івана Русєва він та його команда неодноразово ставали жертвами нападів:

  • 18 березня 2016 року сталась бійка між керівником Нацпарку і тодішнім радником глави Татарбунарської райдержадміністрації В'ячеславом Козубенко.
  • 21 травня того ж року браконьєри напали на співробітників нацпарку «Тузловські лимани».
  • Пізніше Татарбунарська районна рада вимагала від керівництва Нацпарку звільнити офіс до 1 червня 2016 року.
  • Мінприроди проводило конкурс на посаду директора Нацпарку, проте через скандал навколо призначення на посаду Віталія Чакіра, І. Русєв знову повернувся до виконання своїх обов'язків.
  • Проте, в ніч на 28 січня 2017 року невідомі підірвали човен, що належить синові керівника національного парку «Тузловські лимани» Роману Русева.
  • 21 червня співробітники поліції і прокуратури проводили невідкладні слідчі дії в зв'язку зі зникненням сина І. Русєва.
  • 26 червня під час мітингу біля стін ОДА Іван Русєв також зустрівся з головою ОДА Максимом Степановим, проте діалог вилився у взаємні звинувачення. 
Поділитися