24 грудня 2021 р. 17:08

Мешканцю Одещини повідомлено про підозру у забрудненні земель на пів мільйона

Мешканцю Одещини повідомлено про підозру у забрудненні земель на пів мільйона

Прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси повідомили про підозру мешканцю Одещини за фактом забруднення земель відходами, шкідливими для життя, здоров`я людей та довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, що спричинило небезпеку для життя, здоров`я людей та довкілля.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

З’ясовано, що працюючи водієм вантажного автомобіля, чоловік надавав послуги щодо навантаження, розвантаження та перевезення відходів провідному підприємству України з утилізації відходів.

У подальшому підозрюваний був залучений підприємством до противоправної схеми поводження з забруднюючими речовинами на території Одеської області.

Правоохоронцями задокументовано факт зливання водієм речовини, а саме баластних вод зі змістом нафтопродуктів, які були вивезені з території державного морського торгівельного порту, з метою подальшої утилізації.

Однак, підозрюваний злив небезпечні речовини у непередбаченому для цього місці, на земельній ділянці поблизу автотранспортного підприємства, без проведення їх утилізації, чим було завдано шкоду навколишньому природньому середовищу на понад пів мільйона гривень.

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція Південно – Західного округу (Миколаївська та Одеська області) надіслала претензію товариству з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство «Аріадна»" щодо відшкодування збитків екології.

Також Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) притягнула до адміністративної відповідальності посадовців комунального підприємства "КП-Сервіс" Знам’янської сільської ради Іванівського району Одеської області.

Раніше Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу оштрафувала посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю "Союз", а також вимагає в підприємства сплати 13,6 мільйонів гривень.

Одеський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні адміністративного позову Приморської районної адміністрації Одеської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю "ТВ-СЕРРУС".

Господарський суд Одеської області виніс рішення стягнути з АТ "Одеський консервний завод дитячого харчування" збиток у сумі понад 248 тис грн. При проведенні планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства АТ "Одеський консервний завод дитячого харчування" інспектори встановили факт забору води загальним об’ємом 52,5 тис. куб м з підземних водоносних горизонтів при відсутності дозволу на спеціальне водокористування.  

А також Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) оштрафувала комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" на суму понад 439 тисяч гривень.

Поділитися