25 жовтня 2021 р. 10:42

Мешканця Подільська засудили на рік умовно за спиляний дуб «Укрзалізниці»

Мешканця Подільська засудили на рік умовно за спиляний дуб «Укрзалізниці»

Котовський міськрайонний суд Одеської області засудив мешканця Подільська (колишній Котовськ, - ред.) до двох років позбавлення волі за незаконну порубку лісу. 

Щоправда, як свідчить вирок суду, його звільнили одразу ж від відбування покарання з випробуванням.

Тобто якщо обвинувачений на протязі одного року не вчинить нового кримінального правопорушення і буде виконувати покладені на нього обов`язки, а саме: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти вказаний орган про зміну місця проживання, роботи, навчання то його вважатимуть таким що відбув покарання.

Справа в тому, що 25 травня, перебуваючи у захисному лісовому насадженні залізниці на 1327 кілометрі перегону Подільськ - Чубівка чоловік без спеціального дозволу зрубав один дуб діаметром на пні 91,5 сантиметр.

Дерево належало АТ «Українська залізниця», яка оцінила його 32 тисячі 286 гривень (десь одна тисяча євро,- ред.), що у двадцять і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян та є істотною шкодою. 

Тож подільчанин має сплатити ці гроші «Укрзалізниці».

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинені кримінального правопорушення визнав повністю. Суду показав, що спиляв дерево для сестри та для себе на опалення. 

Минулого року інспектори відділу державного екологічного нагляду природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу зафіксували факт знищення зелених насаджень на вулиці Фонтанська дорога, 18 в Одесі.

А також збитки завдані державі від пошкодження в Одесі по вул. Торговій, 17 унікального дерева – «Тополі канадської» - ботанічної пам’ятки природи місцевого значення оцінили у 125 тисяч 466 гривень.

Одеське комунальне управління «Міськзелентрест» звернулося до управління екологічної служби в Одеській області, а також до поліції із заявою про несанкціоновану обрізку тополі на вулиці Торговій. 

Поділитися