08 листопада 2021 р. 22:03

Консервний завод в Одесі незаконно здійснював забір води

Консервний завод в Одесі незаконно здійснював забір води

Господарський суд Одеської області виніс рішення стягнути з АТ «Одеський консервний завод дитячого харчування» збиток у сумі понад 248 тис грн. Таку інформацію оприлюднила Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

При проведенні планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства АТ «Одеський консервний завод дитячого харчування» інспектори встановили факт забору води загальним об’ємом 52,5 тис. куб м з підземних водоносних горизонтів при відсутності дозволу на спеціальне водокористування.  

Такі дії є порушенням статті 44 Водного Кодексу України, яка встановлює одним з обов'язків водокористувачів здійснювати спеціальне водокористування лише за наявності дозволу, наголосила інспекція.

Збиток, завданий порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, становить 248 137, 50 грн.

Оскільки підприємством сума збитків не була відшкодована у добровільному порядку,  дане питання було вирішено шляхом звернення до суду. 21 жовтня  2021 року Господарський суд Одеської області виніс рішення стягнути з Акціонерного товариства «Одеський консервний завод дитячого харчування» на користь держави завдані збитки  у повному обсязі.

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) оштрафувала комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» на суму понад 439 тисяч гривень.

Державна прикордонна служба та Морська охорона відомства зазначили, що в ситуації із танкером Delfi командиром корабля в повному обсязі вживалися всі вичерпні заходи відповідно до наданих йому повноважень.

Екіпаж літака Окремої Одеської авіаційної ескадрильї під час повітряного патрулювання над Чорним морем виявив великі бурі плями навколо одного з вантажних суден закордонного прямування, що перебувало на рейді порту Чорноморська. Згодом вихід судна з порту було накладено заборону до сплати відшкодування в дохід України у розмірі близько 150 тисяч гривень.

Найбільш резонансне порушення вимог природоохоронного законодавства було зафіксоване в Одеській області. Фонтанській сільській раді Одеського району пред’явлено претензію на суму 2 мільйона 708,8 тисячі гривень за утворення несанкціонованого сміттєзвалища за межами села Олександрівка в районі колишнього кар’єру з видобутку вапняку.

Поділитися