09 серпня 2021 р. 21:43

Екологічна інспекція оштрафувала сільську раду на Одещині через несанкціоноване звалище

Екологічна інспекція оштрафувала сільську раду на Одещині через несанкціоноване звалище

Співробітники територіальних та міжрегіональних територіальних органів Державної екологічної інспекції України у період з 30 липня по 5 серпня склали 689 протоколів про адміністративні правопорушення на загальну суму збитків у 7,55 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Найбільш резонансне порушення вимог природоохоронного законодавства було зафіксоване в Одеській області. Фонтанській сільській раді Одеського району пред’явлено претензію на суму 2 мільйона 708,8 тисячі гривень за утворення несанкціонованого сміттєзвалища за межами села Олександрівка в районі колишнього кар’єру з видобутку вапняку.

Інспекторами зафіксовані побутові, будівельні та промислові відходи, складування яких призвело до забруднення земельних ресурсів амонієм, сульфатами, фосфором та нітратами.

Нагадаємо, у травні співробітники Державної екологічної інспекції оштрафували Вилківську міську об'єднану територіальну громаду на 1 мільйон гривень за сміттєзвалище.

У грудні минулого року Державна екологічна інспекція в Одеській області подала до суду адміністративний позов про застосування заходів реагування у вигляді тимчасової заборони збирання, зберігання та захоронення відходів на місці відходів міста Вилкове. 

Раніше Держекоінспекція розрахувала збитки та пред’явила претензію на суму 1 мільйон 153 тисячі гривень КП «Вилківський міськводоканал», діяльність якого призвела до забруднення хімікатами ділянки, розміром 20 тисяч квадратних кілометрів.

Поділитися