19 квітня 2021 р. 19:23

Держпродспоживслужба не допустила до реалізації на ринках Одеси понад 9 тонн неякісних продуктів

Держпродспоживслужба не допустила до реалізації на ринках Одеси понад 9 тонн неякісних продуктів

З початку 2021 року за результатами досліджень, проведених спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, на ринках Одеси не допущено до реалізації продуктів харчування у загальній кількості 9 тисяч 122,7 кілограми.

Про це повідомили у пресслужбі управління. 

Серед цієї кількості найбільше не допущено до продажу молока та молочної продукції - 3 тис. 761 кг.

На підставі виявлення перевищення норм нітратів не допущено до реалізації 1 тис. 691 кг овочів. М'яса та м'ясопродуктів - 1 тис. 81,8 кг, готових харчових продуктів - 1 тис. 617,5 кг, риби та рибної продукції - 603, 4 кг.

Найменше всього не допущено до продажу меду – всього 3 кг. Решта недопущених до продажу харчових продуктів склала 365 кг.

Нагадаємо, інформаційний портал, який міститиме всю ключову інформацію, навчальні матеріали, підказки про реформу планують створити в Україні. 

У листопаді 2020 року поліцейські в Одеській області перевірили на ринках регіону через велику кількість випадків отруєння грибами, які люди або збирали власноруч, або придбали на ринку. 

Двох відвідувачів одного з ресторанів Одеси госпіталізували 31 липня 2020 року до Міської клінічної інфекційної лікарні з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт". Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області, вони пов’язували своє захворювання із вживанням морепродуктів - мідій та креветок 29 липня. 

А в грудні 2019 року прокурори Одеської місцевої прокуратури №4 (Суворовський район) передали до суду обвинувальний акт стосовно завідувачки виробництвом загальноосвітньої школи, причетної до порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. 

Тоді в школі отруїлися 53 дитини і батьки звернулися в поліцію з проханням перевірити навчальний заклад. В результаті перевірки Департамент освіти і науки Одеської міської ради розірвав договір з підприємницею Ольгою Кишинівської, яка займалася організацією харчування в школі.

Поділитися