26 січня 2021 р. 14:12

Чекають на повернення снігу: в колишньому райцентрі Одеської області тимчасово зачинять школи

Чекають на повернення снігу: в колишньому райцентрі Одеської області тимчасово зачинять школи

Комунальники Одеської області готуються до погіршення погодних умов вночі 26 січня, через прогнози синоптиків про зниження температури та можливе нове випадіння снігу. 

Так, в Одесі очікується налипання мокрого снігу, ожеледь, ожеледиця, хуртовина. Вітер північний, 15-20 метрів в секунду. Температура вночі та вдень від 1 градусу морозу до 1 градусу тепла за Цельсієм. 

По Одеській області: вночі опади, місцями значні, вдень значні, переважно у вигляді дощу та мокрого снігу. Налипання мокрого снігу ожеледь, ожеледиця, хуртовина. Вітер північний, 15-20 метрів в секунду. Температура вночі та вдень від 3 градусів морозу до 2 тепла.
На автошляхах області вночі та вранці місцями ожеледиця, снігові замети, видимість під час опадів 500-1 тисяча метрів.

Про закриття шкіл повідомили вже в міській раді Арциза. 

"Сьогодні вночі очікується сильне погіршення погодних умов: пориви вітру до 20 метрів в секунду і снігопад. На ранковій нараді, були роздані наступні вказівки:

  • керівник комунальних підприємств підготувати техніку і перевести роботу підприємств в цілодобовий режим.
  • Головлікарю Арцизької ЦРЛ перевести всіх породіль в пологові відділення.
  • Сфера освіти, завтра повинна припинити роботу всіх шкільних і дошкільних установ на 27 січня, в заходах безпеки дітей. 

Також рекомендовано автостанції призупинити роботу районних маршрутних засобів", - написав на своїй сторінці в Facebook міський голова Арциза Сергій Парпуланський.  

Одеська мерія просить городян максимально обмежити переміщення по місту, без гострої необхідності не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси. Літнім людям, вагітним жінкам і дітям рекомендується максимально обмежити перебування на вулиці.

Нагадаємо, 25 січня Одеська міська рада звернулася до містян із проханням максимально обмежити переміщення містом та без гострої необхідності не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси. Впалі дерева пошкодили автівку та будинок.

Нагадаємо також, що зранку 13 січня в Одесі випав сніг, однак суттєвих перешкод для руху транспорту не створив - Одеські комунальники вночі розпочали прибирати сніг з тротуарів та доріг міста. Втім, без енергопостачання залишилися біля 20 населених пунктів. 

Раніше про випадіння снігу повідомляли мешканці Півдня регіону. Зазначимо також, що за інформацією Українського гідрометеорологічного центру зниження температури очікується після 14 січня.

Поділитися