10 жовтня 2021 р. 16:05

Будівництво погодженого Гриневецьким колектору обійдеться майже в 130 мільйонів

Будівництво погодженого Гриневецьким колектору обійдеться майже в 130 мільйонів

Розпорядженням від 07.10.2021 року № 1005/од-2021 голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький погодив проєктну документацію будівництва колектору в Одесі. Документ опубліковано на сайті ОДА. 

Погоджений робочий проєкт має таку назву: "Капітальний ремонт Новоаркадійського колектору в м. Одесі (морська частина)". У документі є посилання на експертний звіт ТОВ "Експертно-інспекційний центр "Південь Будекспертиза" від 10 серпня 2021 року № 0025/07/21-ЕК. 

Загальна кошторисна вартість, згідно з проєктною документацію, становить 128 мільйонів 114 тис. 106 грн. 

Раніше стало відомо, що буферний ставок на вулиці Балківській в Одесі планують поглибити на 2-3 метра, щоб він приймав додатково 50-75 тис. кубометрів стічних вод з подальшим перекачуванням на очисні споруди станції «Північна».

Такого рішення дійшли члени комісії з питань житлово-комунального господарства Одеської міськради та представники «Інфоксводоканала» - це може допомогти позбутися підтоплень під час негоди.

Низка інфраструктурних проєктів в Одесі вимагає втручання держави, заявив мер Геннадій Труханов на засіданні виконкому. Перш за все йдеться про глибоководний випуск від станції біоочищення "Північна", який почали будувати понад 10 років тому. 

Громадський діяч Дем'ян Ганул опублікував у мережі Facebook інформацію про знесення дерев'яних конструкцій на популярному одеському пляжі і виклав відповідне відео. Напередодні Ганул зробив допис про те, що під виглядом ремонту зливного колектора будівельники вкручують сваї в пісок для розміщення капітальних споруд. 

Група компаній «Інкор» розіслала по медіа лист, що містить звинувачення на адресу представників екологічної організації, яку компанія не називає, в здирництві. За інформацією департаменту комунікацій «Інкора», екологи запропонували дати виключно позитивну оцінку об'єкту «Глибоководний випуск» і його стану, а за це ніби вимагають 100 тисяч гривень.

Поділитися