01 серпня 2021 р. 20:57

Басейнова рада обговорить багатомільйонний проєкт реконструкції судового ходу Дунай - Чорне море

Басейнова рада обговорить багатомільйонний проєкт реконструкції судового ходу Дунай - Чорне море

Під час засідання басейнової ради нижнього Дунаю буде порушено ряд питань екологічного й економічного характеру. Про це повідомив урядовий портал. 

Басейнова рада нижнього Дунаю створена Держводагентством України та є консультативно-дорадчим органом у межах суббасейну нижнього Дунаю та діє на території Одеської області. 

Захід відбудеться 17 серпня в онлайн-режимі. 

Учасники басейнової ради обговорять:

  • Проєкт реконструкції об’єктів будівництва «Створення глибоководного судового ходу р. Дунай – Чорне море на українській ділянці дельти».
  • Хід виконання інвестиційного проекту «Забезпечення комплексу заходів від шкідливої дії вод та для екологічного оздоровлення української частини нижнього Дунаю в Одеській області».

Крім того, учасники заходу проаналізують режими роботи водосховищ в Нижньодунайському регіоні та розглянуть інформацію про реалізацію проекту WWF Україна «Життя дунайським осетровим у Нижньодунайському регіоні».

Під час засідання басейнової ради 17 серпня 2020 року начальник відділу організації виробництва служби капітального будівництва та експлуатації філії "Дельта-лоцман" ДП "АМПУ" Володимир Іванов, доповідаючи про проєкт «Реконструкція об’єктів будівництва «Створення глибоководного суднового ходу р. Дунай-Чорне море на українській ділянці дельти», заявив, що "наразі проєкт знаходиться в стадії розробки і обговорювати поки немає чого". Після дискусії члени ради ухвалили таке рішення.

Для зручного перегляду відкрийте зображення в окремому вікні

До речі, протокол засідання ради , що відбулося 17 серпня 2020 року, з'явився на сайті Держводагентства лише 24 березня 2021 року.

Під час засідання басейнової ради 1 березня поточного року питання проєкту не обговорювалось.

Зазначимо, що, згідно з даними сайту ProZorro, після проведення відкритих торгів ДП "ЧОРНОМОРНДІПРОЕКТ" було оголошено переможцем на виконання робіт "Реконструкція об’єктів будівництва «Створення глибоководного суднового ходу р. Дунай – Чорне море на українській ділянці дельти». Стадія ТЕО". А 22 серпня 2019 року між замовником - Філією "Дельта-лоцман" державного підприємства "Адміністрація морських портів України" - і зазначеним ДП було укладено договір на 12 мільйонів 834 тисячі гривень. 

30 липня 2021 року оголошено переговорну процедуру між зазначеними установами щодо "Проведення додаткових досліджень, вишукувань та процедур з урахуванням пропозицій, умов та зауважень за результатами громадського обговорення планованої діяльності з реконструкції об’єктів будівництва «Створення глибоководного суднового ходу р. Дунай-Чорне море на українській ділянці дельти». Очікувана вартість - 22 млн 498 тис. 560 грн. Строк оскарження закінчується 10 серпня.

Нагадаємо, у мережі Facebook з'явилось відео, на якому одеський активіст Владислав Балінський розповідає про стан дна на пляжі Одеси. Він нагадав, що після зняття танкеру з мілини на дні працювали водолази. Адміністрація морських портів України розповідала про повну ліквідацію наслідків, додав Балінський, однак насправді на місці робіт залишилася "купа бруду". 

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру створили на публічній кадастровій карті інформаційний шар «Природно-заповідний фонд», що містить інформацію про 7 тисяч 108 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею понад 4,28 мільйонів гектарів. Про це повідомили у пресслужбі Держгеокадастру. 

Комісія з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості обстежила 400 дерев в різних районах Одеси та дійшла висновку, що 334 з них треба спиляти.

Третій рік поспіль наприкінці липня житель Кілії Євген Патлатюк пропливає марафонську дистанцію по Дунаю з Кілії у Вилкове.

Поділитися