04 вересня 2021 р. 17:56

Антимонопольники вважають, що Фонтанська сільрада визначила сміттєвивізника з порушенням закону

Антимонопольники вважають, що Фонтанська сільрада визначила сміттєвивізника з порушенням закону

Фонтанська сільська рада визначила виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів  з порушенням норм чинного законодавства.

Про це повідомили у Південному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України. 

Як зазначили в АМКУ, такої думки спеціалісти дійшли після аналізу прийнятих Фонтанською сільською радою Одеського району Одеської області рішень щодо проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів для ряду населених пунктів - села Дофінівка, села Вапнярка, села Крижанівка, села Олександрівка, села Світле, села Фонтанка та селища Ліски

Антимонопольники виявили критерії оцінки конкурсних пропозицій, які не відповідають критеріям та кваліфікаційним вимогам, встановленим порядком проведення конкурсу з надання послуг з вивезення побутових відходів.

З метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції адміністративна колегія Відділення надала Фонтанській сільській раді Одеського району Одеської області обов’язкові для розгляду рекомендації щодо дотримання вимог Порядку проведення конкурсу з надання послуг з вивезення побутових відходів при проведенні конкурсів.

Нагадаємо, Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило антиконкурентні узгоджені дії між фізичними особами – підприємцями, що спотворили результатів 8 відкритих торгів на закупівлю продуктів харчування для закладів освіти , проведених управлінням освіти, сім’ї, молоді та спорту Білгород-Дністровської міської ради у 2019 році.

Господарський суд Одеської області відмовив товариству з обмеженою відповідальністю "Стройсервіс-Юг", яке  вимагало скасування штрафів, накладених на неї та ще дві компанії за спотворення результатів торгів, загальною сумою в 476 тисяч гривень.

Касаційний господарський суд Верховного Суду України прийняв до розгляду позов Антимонопольного комітету України до виконавчого комітету Одеської міської ради.

Поділитися