08 квітня 2021 р. 10:34

Американська компанія купила вітропарки на Одещині

Американська компанія купила вітропарки на Одещині

Компанія з управління активами VR Capital (США) оформила три угоди про покупку 100% в ТОВ «Арцизька ВЕС», «Арцизька ВЕС-2» і «Кілійська ВЕС» проектною потужністю 16,5 МВт кожна.

Раніше АМКУ схвалив покупку цих активів через британську компанію Elementum (Ukraine) II Limited, повідомляє Greendeal.

Зазначається, що VR Capital Group планує інвестувати в три придбані вітрові електростанції (ВЕС) сумарно 75 млн євро.

Вибір місця розміщення ВЕС, розробку та затвердження детальних планів територій, проектів землевідведень, отримання містобудівних умов, проходження оцінки впливу проектів на навколишнє середовище, отримання технічних умов та договорів на приєднання ВЕС до енергосистеми України, розробку стадій «П» проектів ВЕС, експертизу проектів, підписання попередніх договорів купівлі-продажу електроенергії з ДП «Гарантований покупець» виконала група компаній «Метрополія».

Нагадаємо, рік тому, в березні 2020 року, Кабінет міністрів України призначив тимчасово виконуючим обов'язки глави Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища першого заступника колишнього міністра Віталія Шубіна. У 2017-2018 роках Шубін керував Арцизької вітрової електростанцією, а також очолював за сумісництвом Ізмаїльську, Кілійську і Суворовську вітрові електростанції в Одеській області.

Верховна Рада України 4 березня 2020 року звільнила з посади прем'єр-міністра Олексія Гончарука і розпустила сформований уряд, призначивши нового прем'єра Дениса Шмигаля і новий Кабінет Міністрів.

В грудні 2019 року архітектурно-містобудівна рада при управлінні з питань містобудування та архітектури Одеської обласної адміністрації підтримала розташування інвестиційного проекту альтернативної енергетики «Арцизька ВЕС». 

Поділитися