04 жовтня 2020 р. 17:19

За омолодження 744 дерев в двох районах Одеси заплатять більше чотирьох мільйонів

За омолодження 744 дерев в двох районах Одеси заплатять більше чотирьох мільйонів

Департамент міського господарства Одеської міської ради оголосив три тендери для пошуку компаній які нададуть послуги з омолодження та санітарної обрізки дерев у Малиновському, Київському та Приморському районах міста.

Відповідна інформація опублікована в системі електронних закупівель Prozorro.

Згідно системи аукціони із загальною вартістю закупівлі в 4 мільйони 997,4 тисяч гривень відбудуться 20 жовтня: в Малиновскому районі омолодженню та санітарній обрізці підлягають 513 дерев за 2 мільйони 740,3 тисяч гривень, в Київському омолодять 50 за 489,9 тисяч гривень, а в Приморському омолодять 181 дерево за 1 мільйон 767,2 тисяч гривень. 

Омолоджувальне обрізання дерева передбачає обрізку вершини, а також скелетні гілки які почали всихати, а ріст пагонів припинився. При цьому сильно вкорочуючи (на 1/2 - 3/4 загальної довжини) старі гілки, залишаючи, якщо це можливо, одну-дві гілки другого порядку. 

Дозволяється помірне (слабке) омолоджування, яке передбачає обрізання частини крони, (сильне) - зріз крони до основи скелетних гілок.

Нагадаємо, відкрита карта дерев Одеси, що дозволить проводити інвентаризацію зелених насаджень, вести автоматичну нумерацію дерев і визначати їх GPS-координати запрацювала в Одесі в червні.

В квітні директор Департаменту міського господарства Одеської міськради Дмитро Жеман заявив, що департамент отримав вже готову карту зелених насаджень міста і співробітники комунального підприємства «Міськзелентрест» почали вносити туди інформацію.

У лютому Дмитро Жеман заявив, що в департаменті готують інтерактивну карту зелених насаджень.

А в жовтні 2019 року комунальне підприємство «Міськзелентрест» заявило про намір впровадити систему моніторингу зелених насаджень. На карту зелених насаджень планують нанести всі дерева міста з описом, фото і інвентарним номером.

Поділитися