22 липня 2020 р. 20:53

В Уряді розповіли про план підйому танкера Delfi

В Уряді розповіли про план підйому танкера Delfi

Прем'єр міністр України Денис Шмигаль доручив міністру інфраструктури Владиславу Криклію взяти на особистий контроль питання підіймання судна Delfi в Одесі.

Про це йшлося сьогодні, 22 липня, на засіданні уряду.

За словами Шмигаля, в уряді не бачать спроможність розв'язати питання як з боку власника судна, так і з боку місцевих органів влади.

Як доповів Владислав Криклій, ситуація розвиватиметься наступним чином: до кінця цього тижня буде ще одна спроба підіймання з боку власника судна, і якщо вона буде невдалою, то власник відмовиться від прав власності на танкер, і тоді цим питанням займеться державна Адміністрація морських портів.

Зараз всі органи, підвідомчі Уряду, відпрацюють додаткові сценарії, щоб якнайшвидше розв'язати проблему із затонулим танкером, який забруднює море та заважає мореплавству.

Зазначимо, що сьогодні під час сесії міський голова Одеси Геннадій Труханов розповів, що з танкера знову виливається топливо.

Нагадаємо, вчора, 21 липня, АМПУ заявила, що збирається власними силами підняти танкер Delfi, оскільки 20 липня сплив термін, коли судновласник мав підняти танкер.

Також нагадаємо, що працівники Державної екологічної інспекції, взяли 16 липня проби у воді поблизу затонулого танкеру Delfi, та виявили вміст нафтопродуктів на рівні 0,25 міліграмів на кубічний дециметр при нормі у 0,05 міліграмів.

Танкер Delfi під час аварії зруйнував хвилеріз пляжу «Дельфін» в Одесі, і муніципалітет має намір судитися з власником судна, щоб витребувати від нього кошти для відшкодування збитків.

Раніше Державна екологічна інспекція України в Одеській області, приблизно підрахувала суму збитків внаслідок аварії нафтового танкера Delfi поблизу Одеси і оцінила їх в 15 тисяч доларів США, однак глава Одеської обласної адміністрації Максим Куций уточнив, що ця сума тільки приблизна і остаточний збиток нанесений судном екології та пляжу поки не оцінений.

Нагадаємо також, що місяць назад неприємні запахи, зафіксовані на місці катастрофи танкера Delfi в районі пляжу «Дельфін» в Одесі, змусили приїхати на місце катастрофи міського голову Геннадія Труханова та інших чиновників.

Увечері 21 листопада 2019 року стало відомо, що сильний штормовий вітер зірвав з якоря танкер Delfi, і судно знесло до берегів Одеси.

Поділитися