29 липня 2020 р. 10:34

В Роздільній введена в дію водоочисна станція

В Роздільній введена в дію водоочисна станція

У травні цього року було завершене будівництво довгоочікуваної станції очищення води, яка наповню є водогін у Роздільній. Протягом червня тривали випробування,  і ось, вже у липні, роздільнянці споживають воду без ризику для здоров’я.

У це важко повірити, але місто ніколи не мало  обладнання для очищення і навіть відстоювання води, що надходила у кожну домівку, і могла бути не тільки брудною, а й шкідливою. Покращення якості питної води було програмним питанням міської ради сьомого скликання, над ним працювали всі п'ять років.

Слід згадати, що чи не 20 років до того тривали розмови про будівництво станції третього підйому — багатомільйонний проєкт, надто потужний для районного містечка з невеликими прибутками. Тож, втративши надію на допомогу обласної ради та отримання державних інвестицій, депутати на чолі з Валерієм Шовкалюком розпочали процес придбання і встановлення очисного устаткування на водонасосній станції с. Степанівка, де видобувається 70% води для містян.

Крок за кроком працівники міського КП «Роздільнаводоканал» змінювалі заіржавілі труби, Надалі планується встановлення аналогічних систем очищення на міських артезіанських свердловинах. Щоправда, Валерій Шовкалюк зауважує: внаслідок зміни водогону і облаштування станції очищення води, значно зросла її вартість і подача споживачеві. Тому, крім заклику  не витрачати воду бездумно, мер міста попереджає про можливий перегляд тарифів на водопостачання. 

Попри всі ознаки дорожчання води, у роздільнянців, які добре пам’ятають проблеми з водопостачанням ще 6-7 років тому, коли місто могло бути серед спекотного літа обезвожене на декілька днів, є привід для радості. Адже зараз вода є цілодобово, вона очищена і не несе ризиків інфікування.

Поділитися