24 січня 2020 р. 13:29

Територія лиману Куяльник стане національним природним парком

Територія лиману Куяльник стане національним природним парком

Департамент екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації готує проект створення національного природного парку «Куяльницький».

Про це повідомив директор департаменту Алан Джіоєв.

Природний парк розташується на території Лиманського, Біляївського, Іванівського районів та міста Одеса. Наразі забезпечено погодження створення заказнику з відповідними райдержадміністраціями та міськими радами, а також ДП «Одеське лісове господарство», ДП «Ширяївське лісове господарство» та ПрАТ «Енергопостачальна компанія Обленерго», ДП НЕК «Укренерго».

«У 2020 році департамент екології та природних ресурсів сформує проект створення національного природного парку «Кульяницький». Після цього ми передамо його до Міністерства енергетики та захисту довкілля. Ця ініціатива дозволить захистити та зберегти унікальний курорт для всіх мешканців Одеської області», — зазначив департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА Алан Джіоєв.

У грудні 2019 року Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект №8502 «Про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення»

Зазначимо також, що у разі схвалення цієї ініціативи «Куяльницький» стане вже третім в Одеському регіоні Національним природним парком поруч з «Тузловськими ліманами»  «Ніжньодністровским». Загалом на території Одеської області налічується більш ніж 100 природних комплексів й об'єктів, що мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну й іншу цінність. 

Поділитися