09 липня 2020 р. 14:58

Танкер Delfi нашкодив екології на 15 тисяч доларів США

Танкер Delfi нашкодив екології на 15 тисяч доларів США

Державна екологічна інспекція України в Одеській області, приблизно підрахувала розмір збитків унаслідок аварії нафтового танкера Delfi поблизу Одеси

Як йдеться у відповіді відомства на запит Нromadske збитки сягають 15 тисяч 204 долара, тобто майже 410,2 тисячі гривень. 

Одеська Держекоінспекція зазначає, що винести претензії — тобто документ, що підтверджує суму збитків — можна буде лише після отримання офіційної інформації щодо кількості нафтопродуктів, які потрапили в акваторію та після видалення його з акваторії Чорного моря.

«Остаточний розрахунок буде можливо лише після завершення операції з підйому судна та після надання інформації судновласником або органами поліції щодо об’ємів нафтопродуктів, які були на судні до здійснення забруднення та які залишилися після завершення операції з підйому судна», — додають у відомстві.

Нагадаємо, в червні Одеська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) вирішила обмежити доступ на пляж «Дельфін» в районі траверсів 10 і 10а  через виток нафтопродуктів з танкера, а також з огляду на інформацію Державної екологічної інспекції в Одеській області про перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів і забруднення води.

22 червня глава Одеської ОДА Максим Куций заявив, що, незважаючи на обіцянки приступити до ліквідації з пляжу «Дельфін» танкера Delfi до 25 червня, ані судновласник, ні Адміністрація морських портів не виявляють активності в питанні збирання судна.

Однак потім терміни підняття судна подовжували. 

Поділитися