03 грудня 2020 р. 13:30

Одеський супермаркет оштрафували на 53 тисячі за знищення чотирьох дерев та газону

Одеський супермаркет оштрафували на 53 тисячі за знищення чотирьох дерев та газону

Інспектори відділу державного екологічного нагляду природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу зафіксували  факт знищення зелених насаджень на вулиці Фонтанська дорога, 18 в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції в Одеській області. 

Знищено зокрема: чотири дерева різних порід та луговий газон. Знищення зелених насаджень відбувалось при проведенні ремонтних робіт з благоустрою паркувальних місць, що  відноситься до об'єкту нерухомості ТОВ «АТБ - інвест». 

«Винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 153 КУпАП та пред’явлено претензію про відшкодування збитків внаслідок знищення зелених насаджень», - пояснили в Державній екологічній інспекції. 

Загальна сума штрафу складає 53 тисячі 135 гривень.

Нагадаємо, Держекоінспекція розрахувала збитки та пред’явила претензію на суму 1 мільйон 153 тисячі гривень КП «Вилківський міськводоканал», діяльність якого призвела до забруднення хімікатами ділянки, розміром 20 тисяч квадратних кілометрів.

Збитки завдані державі від пошкодження в Одесі по вул. Торговій, 17 унікального дерева – «Тополі канадської» - ботанічної пам’ятки природи місцевого значення, становлять 125 тисяч 466 гривень.

Одеське комунальне управління «Міськзелентрест» звернулося до управління екологічної служби в Одеській області, а також до поліції із заявою про несанкціоновану обрізку тополі на вулиці Торговій. 

Також представники муніципалітету разом з комунальним підприємством «Міськзелентрест» провели обстеження території за адресою Академічна, 11 і виявили три порушення правил благоустрою на території.

Поділитися