16 жовтня 2020 р. 17:33

Одеські комунальники цього тижня прибрали з міських вулиць мегазвалище

Одеські комунальники цього тижня прибрали з міських вулиць мегазвалище

Співробітники КП «ЖКС "Хмельницький"», КП «Одескомунтранс» і КП «Міські дороги» 14 жовтня очистили приватний сектор від незаконних звалищ.

Як повідомили у пресслужбі муніципалітету, наприклад, мегазвалище в районі вулиці Дальницької. Звідти за один день було вивезено 60 тонн сміття.

Аналогічні роботи були проведені і фахівцями КП «ЖКС "Вузівський"» у районі Чубаївка. На вулицях: Чубаївська, Геллера, Ванцетті, Ромашковій, Недєліна комунальники також здійснювали роботи з усунення звалищ. У районі цих вулиць звалища стали виникати регулярно. Така ситуація склалася через небажання місцевих жителів укладати договори на вивезення твердих побутових відходів з компаніями, що вивозять сміття.

Нагадаємо, в червні 2020 року оперативники спецслужби встановили, що організатори оборудки уклали договори, зокрема зі структурними підрозділами держпідприємств та комунальними структурами у Києві та Одесі, які за специфікою виробляють небезпечні відходи. Правоохоронці встановили, що низка підприємств, які брали участь у фіктивному підприємництві, також планували вивозити небезпечні відходи приватних лікувальних установ, у тому числі медичних матеріалів СОVID-19.

В травні співробітники жилкомунсервісів продовжують боротьбу з порушниками порядку в приватному секторі, де місцеві жителі створюють стихійні сміттєзвалища. 

В березні пілотний проєкт Департаменту міського господарства, який, за задумкою авторів, має вивести систему очищення приватного сектора Одеси на якісно новий рівень, стартував у Київському районі, на території ОСН «Чубаївка».  

Поділитися