24 січня 2020 р. 11:22

Міжвідомча група та тренінги: в Одеській ОДА розробили план дій щодо утилізації твердих побутових відходів

Міжвідомча група та тренінги: в Одеській ОДА розробили план дій щодо утилізації твердих побутових відходів

Одеська обласна державна адміністрація розробила план дій щодо утилізації твердих побутових відходів, щоб зменшити шкідливий вплив побутових відходів на навколишнє середовище.

Як повідомили у пресслужбі ОДА, план передбачає створення регіональної програми щодо управління відходами та міжвідомчої робочої групи, удосконалення регіонального реєстру місць видалення відходів, координація дій із місцевими радами та всіма органами, а також робота із закладами освіти, впровадження програми підвищення кваліфікації, проведення тренінгів для суб’єктів господарювання з управління відходами.

Також план включає умови для очищення населених пунктів від забруднення та організацію системи роздільного збору сміття.

«Регіон потребує розроблення чіткого плану реагування у питанні сміття. Оскільки велика кількість звалищ відходів займають великі площі. Ці землі можна використовувати у сільському господарстві. Переважна більшість територій вже працює в режимі перевантаження. Водночас технологія захоронення здійснюється з порушенням нормативних вимог. Це призводить до забруднення навколишнього природного середовища Одеської області», — підкреслив заступник керівника ОДА Денис Ванаш.

За результатами зустрічі вирішили створити робочу групу для розгляду питань поводження з твердими побутовими відходами. Її очолить заступник керівника Одеської ОДА Денис Ванаш.

Нагадаємо, чотири сміттєзбірні компанії в Одесі заявили про плани на перегляд тарифів на вивезення сміття, маючи на увазі намір підвищити вартість своїх послуг.

Поділитися