10 липня 2020 р. 18:16

Міністерство охорони здоров'я рекомендує закрити чотири пляжі в Одесі

Міністерство охорони здоров'я рекомендує закрити чотири пляжі в Одесі

Центр громадського здоров’я України у цьому оздоровчому сезоні ведеться спостереження за якістю води на 178-ми річкових пляжах країни, а також за морськими пляжами.

Як повідомили у пресслужбі центру, зокрема в Одеській області під наглядом лабораторних центрів МОЗ перебуває 13 морських пляжів у Одеса та приморських районах області: у місті Южне, селах Сичавка і Вапнярка Лиманського району, селах Грибівка і Кароліно-Бугаз Овідіопольського району.

У рамках моніторингу досліджено 64 проби морської води за мікробіологічними показниками. Відхилення від стандарту виявлено у 13 пробах води за індексом ЛКП на пляжах  міста Одеси: «Аркадія», «Дельфін», 13 і 16 станції Великого Фонтану. Рекомендовано встановити щити про заборону купання, проби води взято на повторні дослідження.

Нагадаємо, раніше фахівці обласного лабораторного центру МОЗ дослідили зразки морської води в Одесі та з'ясували, що вода на всіх пляжах міста не відповідає санітарним нормам. 

18 травня головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив за яких умов українці зможуть відвідувати пляжі. 

Поділитися